video/ boriša falatar nakon izbivanja iz javnosti

Mediji pokušavaju od mene napraviti antikomšića, ali ja protiv njega nemam ništa, nego...

Front12.04.19, 19:03h

Mediji pokušavaju od mene napraviti antikomšića, ali ja protiv njega nemam ništa, nego...
U programu N1 komentariše i predstojeći izbor i kandidate za predsjednika Naše stranke

 

Kandidat za člana Predsjedništva BiH na izborima 2018. godine, Boriša Falatar, ranije je kritikovao rad izabranog Predsjedništva poručivši "Rekao sam da novoizabranim članovima Predsjedništva BiH treba pružiti šansu, međutim u šest mjeseci svoga rada oni nisu uradili ništa posebno."

 

U gostovanju za N1 osvrnuo se na izbornu kampanju, ali i na političke aktuelnosti u BiH.

 

Gdje ste i šta radite sada?

 

"Nakon izbora odlučio sam da izbjegavam medije na određeni način, iz dva razloga: Prvi razlog je što sam htio da dam prostora novoizabranim članovima da pokažu šta mogu učiniti na vlasti. Drugi razlog je što sam shvatio da se moja kandidatura vidjela kao kamen spoticanja Bh. bloku i nisam htio da dam povoda gospodinu Komšiću da izađe iz Bh. bloka", govori Boriša Falatar, član Predsjedništva Naše stranke i njihov kandidat za Predsjedništvo BiH iz reda hrvatskog naroda.

 

Na pitanje da li je bio kolateralna šteta, Falatar odgovara:

 

"Ne bih rekao, mi nastupamo kao stranka. U određenom momentu kada je bilo potrebno nosio sam cijelu priču Naše stranke, kada nije bilo potrebno nije mi bilo teško se povući. I dalje sam član Predsjedništva stranke."

 

U programu N1 komentariše i predstojeći izbor i kandidate za predsjednika Naše stranke.

 

"Mislim da Naša stranka trenutno ima dva vrlo jaka kandidata. I jedan i drugi imaju određene dobre osobine. Peđa Kojović je mudar, vođa koji je napravio fenomenalan uspjeh i na lokalnim i na općim izborima. Damir Marjanović je napravio nevjerovatan uspjeh u Kantonu", ističe Falatar.

 

Smatra da odnosi Hrvata i Bošnjaka nisu dovoljno dobri te da izbori i retorika koja je vođena tome nije pomogla kao ni izbor Željka Komšića za člana Predsjedništva:

 

"Mediji pokušavaju od mene napraviti antikomšića, ali ja protiv njega nemam ništa. Mislim da je on izvrstan političar koji je pokazao da se može dići iz mrtvih. Cijenim ga kao političara. Nisam protiv njega nego protiv sistema koji omogućava osobama poput Komšića da ostaju na vlasti desetinama godina."

 

Pogledajte videosnimak gostovanja.

 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 28

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još