KULTURNA SARADNJA SARAJEVA I SANDŽAKA

'Valter' otvara novo kino u Novom Pazaru: Početak uz kultni film Šibe Krvavca

Kultura12.04.19, 12:32h

'Valter' otvara novo kino u Novom Pazaru: Početak uz kultni film Šibe Krvavca
Prikazivanje ovoga filma omogućio je Filmski centar Sarajevo, kao vlasnik prava na legendarni film Hajrudina Šibe Krvavca

 

 


Savremena bioskopska oprema sadrži novo platno, audio opremu kao i laserski 3D projektor koji za sada u Srbiji imaju jedino Beograd i Novi Sad. Kino otvara  digitalizirana verzija filma „Valter brani Sarajevo“, i ovo  je rezultat je kulturne saradnje Novog Pazara i Sarajeva.


Prikazivanje ovoga filma  omogućio je Filmski centar Sarajevo, kao vlasnik prava na legendarni film Hajrudina Šibe Krvavca.


U petak 12. aprila svečano će biti otvoren 3D bioskop, a time će biti započet i filmski repertoar u Novom Pazaru, rekao je direktor Kulturnog centra Husein Memić. Digitalizovana verzija filma “Valter brani Srajavo” biće prvi film u novom 3D bioskopu.


Ova filmska projekcija rezultat je kulturne saradnje Novog Pazara i Sarajeva. Prikazivanje ovoga filma  omogućio je Filmski centar Sarajevo, kao vlasnik prava na legendarni film Hajrudina Šibe Krvavca. Takođe, dogovorena je saradnja sa još nekoliko distributerskih kuća, pa će se u bioskopu dva puta nedjeljno prikazivati najgledanije filmske projekcije.


Inače, savremena bioskopska oprema sadrži novo platno, audio opremu kao i laserski 3D projektor koji za sada imaju jedino Beograd i Novi Sad.


Svečanost otvaranja bioskopa, kojoj će, kako je najavljeno prisustvovati brojni gosti i zvanice, a najavljen je i dolazak ministra kulture Vladana Vukosavljevića, dio je kulturno-umjetničkih manifestacija kojima će biti obilježen Dan grada.


- Željeli smo da ovom filmskom projekcijom koja je rezultat kulturne saradnje Novog Pazara i Sarajeva, sve generacije podsjetimo na borbu protiv antifašizma, ali i na tadašnju kinematografiju koja je bila najbolja u Evropi - izajvio je Memić za 100+ radio.


Ova svečanost dio je kulturno-umjetničkih manifestacija kojima će biti obilježen Dan grada i kojoj će prisustvovati i ministar kulture Vladan Vukosavljević.


Dogovorena saradnja sa nekoliko ditributerskih kuća i da će se u bioskopu za sada dva puta nedeljno prikazivati najgledanije filmske projekcije.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!