U naselju Drakulić

Krvava porodična drama u Banjoj Luci: Nožem ubo brata dok je mjesečario?

Hronika11.04.19, 20:54h

Krvava porodična drama u Banjoj Luci: Nožem ubo brata dok je mjesečario?
Milan T. (31) iz Banje Luke uhapšen zbog sumnje da je pokušao ubiti svog brata Darka (24)

 

Milan T. (31) iz Banje Luke uhapšen je zbog sumnje da je u porodičnoj kući u naselju Drakulić na spavanju nožem ubo svog brata Darka (24) u grudi, piše Avaz.

 

Napad se dogodio u noći s utorka na srijedu. Nezvanično saznajemo da su u to vrijeme svi ukućani spavali i niko ne zna šta se tačno dogodilo. U policiji pojašnjavaju da je napad bio ničim izazvan, odnosno da ne postoji nikakav motiv i vjeruje se da je Milan T. u bunilu nasrnuo na brata.

 

Ne isključuje se čak ni mogućnost da je to uradio tokom mjesečarenja, što će, kako navode, biti predmet daljnjih vještačanja i istrage.


 
- U kući su bila tri brata i njihova majka i svi su u to vrijeme spavali. Osumnjičeni je u 23.35 sati ustao iz kreveta, uzeo nož i otišao u sobu u kojoj je spavao njegov brat Darko i ubo ga u grudi. Nož je za nekoliko centimetara promašio srce - rekao je izvor blizak istrazi.

 

Shvativši šta je napravio, osumnjičeni je počeo da doziva majku, koja je pozvala policiju. Istražioci su u kući zatekli tragove krvi, kao i okrvavljeni nož, koji je oduzet. Ranjeni Darko prevezen je u bolnicu, dok je Milan uhapšen.


Tokom ispitivanja je tvrdio da se uopće ne sjeća napada, a kako se radi o duševnom bolesniku, tokom dana je sproveden u Kliniku za psihijatriju.

 

Maja Đaković-Vidović, portparolka Okružnog javnog tužilaštva u Banjoj Luci, kaže da su uviđaj obavili dežurni tužilac Radenko Janković i istražioci Policijske uprave Banja Luka.


 
- Tužilac je naložio da se preduzmu sve potrebne istražne radnje i mjere radi rasvjetljavanja svih okolnost predmetnog događaja. Sa mjesta događaja su izuzeti tragovi, koji će se koristiti za potrebe vještačenja i krivičnog postupka - saopćilo je Okružno javno tužilaštvo Banja Luka.

 

Darko T., nakon što je ranjen, hospitaliziran je u Službi za torakalnu hirurgiju Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske.

 

- Pacijent je zadobio ubodnu ranu grudnog koša. Odmah po prijemu urađena je torakalna drenaža. Trenutno je stabilnog zdravstvenog stanja, a opservacija pacijenta je u toku - rekao je ljekar, dr. Slavko Grbić.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još