Na sjednici usvojeni zaključci

KO SDP Tuzla program za uspostavu vlasti nudi Našoj stranci, DF-u, SBB-u i Stranci za BiH, a Bešlagića predlažu za...

Front11.04.19, 08:36h

KO SDP Tuzla program za uspostavu vlasti nudi Našoj stranci, DF-u, SBB-u i Stranci za BiH, a Bešlagića predlažu za...
Vladu Tuzlanskog kantona moraju činiti SDP BiH - premijer i šest ministara, ostalih šest ministarskih resora dijele navedene četri stranke, navedeno je u zaključku KO SDP TK

 

Kantonalni odbor Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine, održanoj jučer, doneseni su zaključci vezani za formiranje vlasti u Tuzlanskom kantonu.

 

"Kantonalna organizacija SDP BiH Tuzla će ponuditi program rada buduće vlade kantonalnim organizacijama NS, DF, SBiH i SBB kako bi još jednom pokušali uspostaviti programsku vladu na Tuzlanskom kantonu. Ukoliko ne bude većine na osnovu 19 poslanika, KO SDP BiH Tuzla će Program za uspostavu vlasti objaviti javnosti Tuzlanskog kantona, te isti dostaviti poslanicima u Skupštini Tuzlanskog kantona, kako bi se otvorila mogućnost poslanicima da podrže program i mjere planirane programom buduće vlade", zaključak je KO SDP TK, navodi se u saopćenju.

 

Drugi zaključak glasi: "Vladu Tuzlanskog kantona moraju činiti SDP BiH - premijer i šest ministara, ostalih šest ministarskih resora dijele navedene četri stranke".

 

U trećem zaključku KO SDP TK kaže "za predsjednika/potpredsjednika u Skupštini Tuzlanskog kantona iz reda Bošnjačkog naroda predlaže se zastupnik Naše stranke Selim Bešlagić".

 

"Donošenje ovih zaključaka potvrđuje našu želju i borbu da omogućimo i osiguramo bolje uvjete za razvoj Tuzlanskog kantona. Utjecaj drugih elemenata na rad i djelovanje KO SDP BiH Tuzla neće biti i ne smiju biti prepreka našoj težnji ka formiranju stabilne većine u Skupštini Tuzlanskog kantona. Stabilna većina će se formirati isključivo u okvirima odluka koje su donesene na Glavnom odboru SDP BiH i na Kantonalnom odboru SDP BiH Tuzla", rečeno je u saopćenju.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!