održan sastanak u mostaru

Vučić: Uvijek sam ovdje dobro dočekan i zahvalan sam gospodinu Čoviću na gostoprimstvu

Front09.04.19, 11:39h

Vučić: Uvijek sam ovdje dobro dočekan i zahvalan sam gospodinu Čoviću na gostoprimstvu
Vučić je podsjetio da već petu godinu za redom dolazi na otvaranje Međunarodnog sajma gospodarstva

 

Predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine i predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović i predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić u Mostaru su razgovarali o intenziviranju suradnje dviju država. 

 

- Razgovarali smo o svim temama suradnje BiH i Republike Srbije, o pitanjima našeg priključenja Europskoj uniji, našoj gospodarskoj suradnji, čisto da vidimo kako dalje možemo unaprijediti našu daljnju suradnju - izjavio je Čović nakon sastanka. 

 

Na novinarsko pitanje je li bilo riječi o NATO integracijama, Čović je odgovorio kako je to tema o kojoj će se još dugu u budućnosti razgovarati. 

 

- Kada je u pitanju taj dio, mi do kraja uvažavamo interese Republike Srbije i poštujemo volju izvršne vlasti Republike Srbije - dodao je Čović. 

 

Vučić je podsjetio da već petu godinu za redom dolazi na otvaranje Međunarodnog sajma gospodarstva. 

 

- Uvijek sam ovdje dobro dočekan i zahvalan sam gospodinu Čoviću na gostoprimstvu. I ove godine imamo srpske kompanije iz različitih dijelova Srbije koje su se došle predstaviti na mostarskom sajmu. Žao mi je što ih nije više i vjerujem da će sljedeće godine to biti u puno većem obimu - kazao je Vučić. 

 

mostar

 

Dodao je kako želi da se srpski proizvodi prodaju u Širokom Brijegu, Mostaru i Grudama, a da se proizvodi iz Širokog Brijega, Mostara i Gruda prodaju u Beogradu i Novom Sadu. 

 

- Želim još tješnju suradnju Srbije i Bosne i Hercegovine. 2015. godine imali smo razmjenu od milijardu, a 2018. to je dostiglo 1,873 milijardi. Ove godine očekujemo razmjenu od dvije milijarde. Za nas je BiH ključni gospodarski partner i moje prisustvo ovdje je razumljivo i normalno - kazao je predsjednik Srbije. 

 

Poručio je kako bez obzira na teško povijesno naslijeđe i razlike u stavovima na ono što se u prošlosti zbivalo treba "graditi budućnost u miru i stabilnosti u sve većem razumijevanju i sve bližoj suradnji". 

 

Na novinarsko pitanje da prokomentira činjenicu da nitko od bošnjačkog političkog vrhu danas nije došao u Mostar, Čović je odgovorio kako je to loš potez. 

 

- Tražili su da dodatno protokoliramo poziv za gospodina Džaferovića i gospodina Zvizdića. Jučer su otkazali, nešto slično se dogodilo i prošle godine. Ja mislim da je to loša poruka jer mi moramo pokazati dimenziju jačanja odnosa u BiH koji su danas na mnogim iskušenjima. Meni je žao, ali to je njihov izbor – kazao je Čović. 

 

Dodao je kako će predsjednik SDA Bakir Izetbegović u srijedu doći u Mostar kako bi se nastavili razgovori o formiranju vlasti na državnoj razini.

 

(FENA/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!