VRATILA SE U RODNO SARAJEVO

Sretna i trudna, Tinka Milinović uskoro postaje majka: Zašto sam odlučila da zamrznem svoje jajne ćelije?

ŽENA iN08.04.19, 13:57h

Sretna i trudna, Tinka Milinović uskoro postaje majka: Zašto sam odlučila da zamrznem svoje jajne ćelije?
Tinka samo za magazin Azra govori o svom vjenčanju s Austrijancem Wolfgangom Pichler. Vezu su prije nešto više od godinu krunisali brakom, a nakon nekoliko mjeseci i saznali najljepšu vijest, da će postati roditelji.

 

 

Već od prvog pojavljivanja na tv ekranima, vedra i nasmijana Tinka Milinović (45) privukla je pažnju domaće javnosti. Bh. publika je pamti po  emisiji „TV Bingo Show“, kada je i postala jedno od omiljenih televizijskih lica, a potom i BH Eurosongu na kojem je učestvovala čak tri puta.

 

Iako je u BiH imala karijeru, ova ambiciozna žena u jednom trenutku svoj život je nastavila u Los Angelesu, a zatim i New Yorku, gdje je također nizala samo uspjehe. Godine 2006., nastupajući u grupi „Six4One“, predstavljala je Švicarsku na Eurovision Song Contestu u Atini.


Ipak,  svoje lične ciljeve odlučila je ostvariti u BiH te se vratila rodnom Sarajevu i velikoj ljubavi, televiziji. Danas vodi i uređuje emisiju „The Tinka Show“ na Federalnoj televiziji. No, ova magistrica opere, solo pjevanja i pedagogije, glumica, show žena, trenutno se sprema za jednu od najljepših uloga u svom životu, ulogu majke, a ona se ne mjeri ni s jednim drugim uspjehom, ma kako on značajan i velik bio.


Tinka je prije nekoliko godina u BiH zamrznula svoje jajne ćelije, te je uz pomoć medicinski potpomognute oplodnje krajem prošle godine začela bebu.


Osim što otvara ovo, za ženu izuzetno važno poglavlje, koje danas, ne smije biti tabu, već tema o kojoj se treba otvoreno govoriti, Tinka samo za magazin Azra govori o svom vjenčanju s Austrijancem Wolfgangom Pichler. Vezu su prije nešto više od godinu krunisali brakom, a nakon nekoliko mjeseci i saznali najljepšu vijest, da će postati roditelji.


Kako ste se osjećali kada ste saznali da ćete se ostvariti u ulozi majke i s kim ste prvo podijelili sretnu vijest?


– Osjećala sam se presretno, i vrlo tiho, povučeno i ponizno. Podijelila sam to s mužem i svojim roditeljima. Čekali smo ovaj trenutak toliko godina, maštali, borili se, uvijek počinjali iznova. Bila sam majka djetetu koje je u mojoj mašti spavalo. I sada, gle čuda, čujem još jedno srce. Već sam zaljubljena u ovu malu mrvicu. Poželite mi sreću!


Na zamrzavanje jajnih ćelija sve češće se odlučuju i žene na našim prostorima, no, o tome se vrlo rijetko govori, izuzetak su tek neke žene s javne scene poput, naprimjer, glumice Katarine Radivojević. Šta je bio glavni razlog zbog kojeg ste se Vi odlučili na taj korak, kad, šta ste naučili o sebi i svom tijelu tokom postupka?


– Prije nekoliko godina donijela sam odluku da zamrznem jajne ćelije i na taj način bar malo dobijem na vremenu dok ne upoznam pravu osobu s kojom želim porodicu. Smatram da je veoma bitno da žena zna šta su njene opcije i da sama donosi odluku. Mnoge žene se odlučuju na ovaj korak zamrzavanja jajnih ćelija, jer roditeljstvo žele ostvariti s osobom koju vole i s kojom se odluče podijeliti svoj život. Osjećala sam da je veoma bitno da u vrlo važnom segmentu života ne budem uskraćena za mogućnost da se pokušam ostvariti kao majka s osobom koju volim i s kojom želim provesti ostatak svog života. Željela sam znati svoje opcije, iskoristiti ih koliko je to moguće, i nadati se najboljem, ispričala je, između ostalog, Tinka Milinović.

 

Kompletan intervju možete čitati u magazinu Azra br. 1152.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još