VIDEO/ NOVI MASOVNI PROTESTI U SRBIJI

Vučićevi mediji vrište: 'Sve ruše! Beograd gori!' A pogledajte šta se večeras zaista dešava ispred Skupštine grada...

Front06.04.19, 20:54h

Vučićevi mediji vrište: 'Sve ruše! Beograd gori!' A pogledajte šta se večeras zaista dešava ispred Skupštine grada...
O večerašnjim masovnim protestima "1 od 5 miliona" u Beogradu režimski mediji javljau uz bombastična upozorenja da "sve gori ispred Skupštine Srbije"

 


"Nakon što su pristalice Boška Obradovića, Vuka Jeremića i Dragan Đilasa srušili sve ograde u Kolarčevoj ulici, koje su tu zbog radova, sa sve tim ogradama otišli su u Skupštinu grada, razulareni od divljaštva i bijesa... A onda su zapalili baklje..."


Ovako o večerašnjim masovnim protestima "1 od 5 miliona" u Beogradu javljaju režimski mediji, uz bombastična upozorenja da "sve gori ispred Skupštine Srbije". 


Međutim, evo šta pokazuje video snimljen na mjestu događaja, upravo kada su se zapalile baklje...

 


Inače, pred početak večerašnjeg protesta "1 od 5 miliona", jedan od lidera Saveza za Srbiju Dragan Đilas izjavio je da učesnici protesta u Beogradu nisu otišli do zgrade televizije Pink kao što je bilo planirano, jer, kako je rekao, ne žele da daju priliku vlasti da "ubaci svoje ljude" među demonstrante i tako izazove incidente.


Đilas je agenciji Beta rekao da će umjesto do televizije Pink učesnici protesta krenuti ka platou kod Trga Republike gde će im se obratiti šef odbornika Saveza za Srbiju u Skupštini Beograda Nikola Jovanović i predsjednik opštine Stari grad Marko Bastać.


Glumac i član DS-a Branislav Lečić u svom večerašnjem obraćanju pred protestantima podsjetio je da su funkcioneri Saveza za Srbiju prije dva dana pokušali da u Skupštini grada gradonačelniku Zoranu Radojičiću dostave pismo sa zahtjevom za smjenu njegovog zamjenika Gorana Vesića, i da je u roku od 15 minuta organizovan kontraskup sa prisutnim ekipama svih medija i pripremljenim saopštenjima.


- Bila je to klopka. Mi na takve klopke nikada više nećemo nasedati", poručio je Lečić i naveo da je plan vlasti bio da Boška Obradovića proglase za lidera kompletne opozicije, i da, pošto su mu već nalijepili etikete "fašiste" i "ljotićevca", tim rječnikom diskvalifikuju cijelu opoziciju, a zatim taj "ružni jezik" pretvore u jezik "medija koje su okupirali", kako bi opravdali primenu nasilja prema učesnicima protesta u cilju očuvanja sistema.


Večerašnem protestu "1 od 5 miliona" priključila se i veća grupa studenata koja je pješke došla od Studentskog grada na Novom Beogradu.


Organizatori protesta pozvali su sve građane da večeras prate uputstva redara i da se suzdrže od uvredljivih komentara, kako zbog svoje, tako i zbog bezbjednosti svih okupljenih.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)
  


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 28

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još