VIDEO/ Sjajan savjet

Odličan trik kako s gaćica ukloniti mrlje nakon menstruacije

Auto & Dom06.04.19, 14:26h

Odličan trik kako s gaćica ukloniti mrlje nakon menstruacije
Prvi korak u postupku uklanjanja mrlja je pranje veša u hladnoj vodi, da izađe sva krv koja može, a potom se na umrljane dijelove nanosi tekući vodikov peroksid

 

Britanska blogerica Rosie je otkrila kako vodikovim peroksidom ukloniti mrlje od menstrualne krvi koje se ne daju oprati klasičnim putem sa gaćica u nekoliko minuta. Na svojem blogu 'Brush By Four Nine' je pojasnila da ova hemikalija potiče oksidaciju enzima u krvi i tako rastvara mrlje, prenosi 24sata.hr.

 

Prvi korak u postupku uklanjanja mrlja je pranje veša u hladnoj vodi, da izađe sva krv koja može, a potom se na umrljane dijelove nanosi tekući vodikov peroksid. Nakon toga se gaćice operu uobičajeno u veš-mašini ili na ruke.

 

Rosie na blogu ima gotovo 200.000 pratitelja, a mnoge žene oduševile su se ovom idejom jer je mrlje od menstrualne krvi često nemoguće u potpunosti ukloniti s veša.

 

- Ovo je sjajan savjet, nikada ne bih pomislila da vodikov peroksid može pomoći - napisala je jedna.

 

- Zna se dogoditi da deterdžent ne pomaže, posebno kod sasušenih mrlja. Hladna voda u tom slučaju pomaže - napisala je druga i dodala da će svakako iskušati ovaj trik, prenosi Daily Mail.

 

Pogledajte u videu kako je ona to napravila:

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Brush By Four Nine (@brush_) on

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!