VIDEO/ Pod punom opremom

Policija naoružana do zuba upala u kuću zbog dječaka koji nije vakcinisan, građani podijeljeni zbog ovih prizora

Hronika30.03.19, 18:18h

Policija naoružana do zuba upala u kuću zbog dječaka koji nije vakcinisan, građani podijeljeni zbog ovih prizora
Otac dječaka policiju nije pustio u dom, pa su se vratili s nalogom i naoružani upali u kuću

 

Policija u Arizoni upala je naoružana u kući kako bi "izvukla" dvogodišnjeg dječaka koji nije bio vakcinisan i imao je visoku temperaturu. Sumnjalo se da dječak ima meningitis, a ispalo je da ima infekciju disajnih puteva.

 

Roditelji su u februaru odveli dječaka kod ljekara alternativne medicine, jer je imao temperaturu oko 40 stepeni. Doktor je rekao socijalnoj službi da dječak nije vakcinisan i da je roditeljima rekao da dijete odmah odvezu u hitnu.

 

Kada je doktor saznao da roditelji dječaka nisu odvezli u hitnu, on je nazvao centar za socijalnu pomoć. Centar je onda poslao policiju da provjere šta je s dječakom.

 

Otac dječaka policiju nije pustio u dom, pa su se vratili s nalogom i naoružani upali u kuću, prenio je "Kurir".

 

Poslanica Kelly Townsend koja je pomogla da se donese zakon da socijalna služba može dobiti nalog za izdvajanje djeteta iz porodice u vanrednim situacijama, rekla je da to nije država za koju se ona bori.

 

"Moramo priznati da je ovde napravljena greška i moramo se fokusirati na slučajeve zlostavljanja i zanemarivanja" ,rekla je Townsend.

 

Advokat porodice nazvao je situaciju "apsolutno smiješnom".

 

"Sve zbog groznice. Groznica! To je apsolutno smiješno”, rekao je Nicolas Boka, koji je radio na ponovnom ujedinjenju porodice sa djetetom.

 

"Takva vrsta razvaljivanja vrata, sa oružjem ... trebalo bi da bude rezervisana za nasilne kriminalce. Oni imaju dobru porodicu, a ovo je rasipanje državnih resursa," rekao je advokat.

 

 

(Kurir.rs, DEPO, PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!