Narod i pravda nakon napada na fotoreportera u Sarajevu

Pozivamo zdravi dio SDA i institucije da kazne bahatost i nasilje Huse Ćesira! Pojedini mlađi kadrovi opravdavaju napad...

Front29.03.19, 07:54h

Pozivamo zdravi dio SDA i institucije da kazne bahatost i nasilje Huse Ćesira! Pojedini mlađi kadrovi opravdavaju napad...
Vidim od dijela SDA, posebno od pojedinih mlađih kadrova, kako opravdavaju ovaj napad. U demokratskom društvu postoje načini kako se reagira ukoliko se neko smatra oštećenim medijskim izvještavanjem, stoji na kraju saopćenja

 

Napad predsjednika Općinske organizacije SDA Novi Grad Huse Ćesira na novinara Žurnala najbolje pokazuje na koji način funkcioniše jedan dio SDA koji prvenstveno odlikuje bahatost, poručuju iz Naroda i pravde.

 

„Fizički napad Huse Ćesira na fotografa Adija Kebu zaslužuje svaku osudu i on mora biti procesuiran. Ukoliko sam napad nije prijavljen, smatram da su nadležne policijske i pravosudne institucije dužne reagirati po službenoj dužnosti nakon objavljivanja snimka napada“, navodi se u saopćenju Naroda i pravde.

 


Iz ove stranke napominju da je današnji fizički napad samo vrhunac bahatosti jednog dijela SDA koji je javnost i ranije prepoznala po korupciji, nepotizmu, otimanju javnih resursa i izbornoj krađi na području Novog Grada.

 

„Žalosno je što izostaje reakcija dijela SDA koji nesumnjivo čine pošteni i časni ljudi. Nereagiranjem i ignoriranjem od najviših organa SDA danas je poslata poruka kako iza Ćesira stoji cijela stranka. Stoga je važno da se zdravi dio SDA ogradi od ovakvih postupaka. Bez obzira na političko suparništvo, jasno je da nam treba zdrava atmosfera u kojoj će se stranke takmičiti svojim programima i idejama, da Bosni i Hercegovini treba zdravija SDA. Teško je prihvatiti da će u vrhu vlasti Bošnjake predstavljati stranka koja ovakav potez neće osuditi i sankcionisati, teško je prihvatiti da časni ljudi u SDA šute i ignorišu korupciju ovog dijela SDA koji nas pokušava uvjeriti da kiosk na Baščaršiji košta 250.000 maraka a novinare koji istražuju takve sumnjive poslove onda još i fizički napada“, dodaju iz Naroda i pravde.

 

Na kraju iz Naroda i pravde kažu kako je nedopustivo bilo kakvo opravdavanje ili relativiziranje napada na novinare.

 

„Vidim od dijela SDA, posebno od pojedinih mlađih kadrova, kako opravdavaju ovaj napad. U demokratskom društvu postoje načini kako se reagira ukoliko se neko smatra oštećenim medijskim izvještavanjem“, stoji na kraju saopćenja.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 17

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još