Policija pregleda snimke nadzornih kamera

Oružana pljačka u Mercatoru u Sarajevu: Radniku naredili da legne na pod, pa za tri minute 'počistili' prodavnicu

Hronika28.03.19, 18:57h

Oružana pljačka u Mercatoru u Sarajevu: Radniku naredili da legne na pod, pa za tri minute 'počistili' prodavnicu
Pretpostavka je da će policija nakon pregleda nadzornih kamera utvrditi ko su pljačkaši i kojim vozilom su pobjegli.

 

 

Dvije za sada nepoznate osobe u utorak navečer upale su i opljačkale prodavnicu Genelec d.o.o. Tuzla, podružnica Sarajevo, koja se nalazi u tržnom centru Mercator u Ložioničkoj ulici u Novom Sarajevu.

 

Prema saopštenju MUP-a KS-a, Policijskoj upravi u Novom Sarajevu 26. marta je prijavljeno da su u Ulici ložionička dva nepoznata lica počinila krivično djelo razbojništva nad uposlenikom u poslovnim prostorijama firme Genelec d.o.o. Tuzla, podružnica Sarajevo. Tom prilikom maskirani razbojnici su uz prijetnju pištoljem, ukrali dnevni pazar, više mobilnih uređaja i prenosnih računara raznih proizvođača, a zatim se udaljili u nepoznatom pravcu.

 

Iz firme Genelec jučer nisu željeli komentarisati ovaj događaj, pravdajući se da bi to uticalo na policijsku istragu. Nezvanično se moglo saznati da su razbojnici upali u prodavnicu pred kraj radnog vremena i naredili radniku da legne na pod, a potom uzeli dnevni pazar, nekoliko mobitela i laptopa. Cijela pljačka trajala je dvije-tri minute, nakon čega su razbojnici istrčali napolje, gdje ih je čekao treći član ekipe u vozilu kojim su pobjegli. Pretpostavka je da će policija nakon pregleda nadzornih kamera utvrditi ko su pljačkaši i kojim vozilom su pobjegli.

 

Zasad nije poznato da li ovaj tržni centar ima zaštitarsku službu, te ako ima, da li je na vrijeme obaviještena o pljački.

 

(Oslobodjenje.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 17

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još