selektori nakon napete utakmice

Prosinečki: Penal je presjekao ekipu i ušli smo u paniku... Anastasiadis: Mi smo trebali pobijediti!

Sport27.03.19, 07:58h

 Prosinečki: Penal je presjekao ekipu i ušli smo u paniku... Anastasiadis: Mi smo trebali pobijediti!
- Pali smo i trkački, a svi su bili uljuljani da je gotova utakmica. Desi se taj penal i nastali su problemi. To su izgubljena dva boda, jer, po meni, šteta je ovakvu utakmicu remizirati - smatra Prosinečki na pres-konferenciji nakon meča

 

Derbi susret 2. kola kvalifikacijske grupe J za Evropsko prvenstvo 2020. godine između Bosne i Hercegovine i Grčke na Bilinom Polju okončan je bez pobjednika 2:2 (2:0) pa obje selekcije nakon dva uvodna meča imaju po četiri boda. 

 

- Da sam zatvorio i da smo igrali 2:2, pitali bi me zašto sam se zatvorio. Napravili smo dvije krucijalne greške u drugom poluvremenu. Penal je presjekao ekipu i ušli smo u paniku. Oni su nas pritisli - kazao je selektor reprezentacije BiH Robert Prosinečki, koji je dodao kako nije zatvorio utakmicu jer je mislio da će mirnim tokom okončati meč. 

 

- Pali smo i trkački, a svi su bili uljuljani da je gotova utakmica. Desi se taj penal i nastali su problemi. To su izgubljena dva boda, jer, po meni, šteta je ovakvu utakmicu remizirati - smatra Prosinečki na pres-konferenciji nakon meča. 

 

Ocijenio je kako su penal i crveni karton Miralema Pjanića presudili da utakmica okonča bez pobjednika. Pjanić zbog crvenog kartona neće igrati naredni meč protiv Finske. 

 

- Nemam komentara. Sigurno ćemo tražiti alternative. Vidjet ćemo koliko će dobiti utakmica. Sigurno je da je to veliki udarac, jer je do tog detalja bio izvanredan - kaže Prosinečki, koji će do juna pokušati naći alternativu za Pjanića. 

 

Bio je ovo i treći uzastopni, a drugi na zeničkom stadionu neriješen rezultat ove dvije selekcije, koje su u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2018. godine oba puta remizirali (1:1 i 0:0). BiH je od 65. minute igrala s igračem manje, jer je direktan crveni karton dobio najbolji bh. igrač Miralem Pjanić, koji je faulirao Carlosa Zecu. 

 

prosinecki

 

Tim rezultatom više mogu zadovoljni biti gosti, jer je domaćin nakon prvog poluvremena, golovima Edina Višće i Miralema Pjanića vodio s 2:0, a Grci su smanjili golom Kostasa Fortounisa u 64. minuti iz penala na 1:2, da bi konačan rezultat 2:2 postavio je rezervista Dimitris Kolovos u 85. minuti. 

 

Reprezentaciju BiH u junu očekuju dva gostovanja, protiv Finske i Italije.

 

A šta kaže grčki selektor?

 

Grčki selektor Angelos Anastasiadis, koji se obratio novinarima nakon bh. selektora Roberta Prosinečkog, bio je samouvjeren u ocjeni da je njegov tim večeras zaslužio možda i više od jednog boda te rezultata 2:2 protiv Bosne i Hercegovine na Bilinom Polju u 2. kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine. 

 

-Mi smo trebali pobijediti! Osim ako sam ja bio na nekom drugom stadionu - kazao je Anastasiadis, koji je dodao kako su znali da je bh. tim dobar iz prekida te da su upravo tako primili oba gola, što je za njega bilo vrlo razočaravajuće. 

 

- Posebno je bio čudan drugi gol. Nakon toliko godina kao trener, vidio sam da se za slobodni udarac nije postavio živi zid. Plus, moji su igrači trebali znati ko izvodi slobodan udarac, odnosno da je to Pjanić - kazao je Anastasiadis, koji je istakao kako je, ipak, zadovoljan bodom iz Zenice. 

 

- Ne bi, s moje strane, bilo pošteno da kažem da nisam zadovoljan s jednim bodom. Jer, igrali smo protiv velikog tima - kazao je Anastasiadis te je napomenuo kako ne voli pasivan nogomet i da je tako pokušao igrati od početka. 

 

- Koliko ste primijetili, nakon prvih 25 minuta, imali smo posjed lopte i stvarali smo prilike. Ja želim da igramo napadački, zbog toga sam bio jako razočaran na koji smo način počeli utakmicu - kazao je Anastasiadis, koji je dodao da voli da lopta kreće od golmana. 

 

Način na koji su osvojili bod, kaže grčki selektor, daje im dodatno samopouzdanje za nastavak takmičenja te da vjeruje u mlade igrače koje je selektirao. 

 

Čestitao je svojim igračima što su u užarenoj atmosferi, koju su stvorili domaći navijači na Bilinom Polju, vratili nakon negativnog rezultata. Čestitao je i bh. navijačima. 

 

- Siguran sam da će se BiH do kraja boriti za plasman na Euro. BiH ima super tim, s kojim mogu da pobijede bilo koga - kazao je za kraj Anastasiadis.

 

(Fena/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još