Reakcija na ulazak u pregovore o formiranju vlasti

SDP i Naša stranka o odluci DF-a: Ne odustajemo od ideje BH bloka! Usvojeni zaključci DF-a su neprovodivi...

Front26.03.19, 16:05h

SDP i Naša stranka o odluci DF-a: Ne odustajemo od ideje BH bloka! Usvojeni zaključci DF-a su neprovodivi...
Mi ćemo i dalje dosljedno i konstruktivno djelovati kao opozicija takvoj vlasti, u interesu svih građana BiH, te sa svojim političkim kapacitetima u svim parlamentima, biti podrška realizaciji svih projekata u interesu Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz SDP-a i Naše stranke

 

Socijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine i Naša stranka današnju odluku Predsjedništva Demokratske fronte, o početku pregovora sa strankama na vlasti na federalnom i državnom nivou, tretira kao odluku samostalne političke organizacije, koja je slobodna da donosi odluke za koje smatra da su za njih najbolje.

 

Današnji usvojeni zaključci na sjednici Predsjedništva DF-a nisu u skladu sa ranijim zaključkom tri stranke da kao BH blok nećemo ići u vlast s etnonacionalnim strankama. Također, ne možemo se oteti dojmu kako su usvojeni zaključci neprovodivi, jer su oni u suprotnosti sa principima za formiranje vlasti koje zagovaraju SNSD, HDZ BiH i SDA.
 


SDP i Naša stranka nisu dobili povjerenje birača kako bi vlast formirali sa nacionalističkim stranakama i bili pijun u rasporedu vlasti gdje domove naroda već kontrolišu SNSD i HDZ. Nismo spremni da se svrstamo u bilo koji nacionalni blok.


 
Mi ćemo i dalje dosljedno i konstruktivno djelovati kao opozicija takvoj vlasti, u interesu svih građana BiH, te sa svojim političkim kapacitetima u svim parlamentima, biti podrška realizaciji svih projekata u interesu Bosne i Hercegovine.


 
BH blok, kao što smo ranije i govorili, nije prosti zbir stranaka, nego politički izraz ideje velikog broja građana koji je daleko veći od broja glasača partija koje su ga do sada činile. Mi od te ideje ne odustajemo i oko nje ćemo okupiti sve progresivne snage koje vjeruju da ova zemlja može bolje.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 11

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još