Nakon ulaska u pregovore s nacionalnim strankama

DF poziva SDP da se ujedine: 'Očekujemo da odmah i bez odlaganja udružimo naše organizacije i kapacitete'

Front26.03.19, 15:32h

DF poziva SDP da se ujedine: 'Očekujemo da odmah i bez odlaganja udružimo naše organizacije i kapacitete'
Očekujemo od SDPBiH, njegovih organa, rukovodstva, zastupnika, istaknutih pojedinaca u organima, članova, aktivista i simpatizera da odmah i bez odlaganja udružimo naše političke organizacije i kapacitete, stoji u zaključku Predsjedništva DF-a

 

Predsjedništvo Demokratske fronte je na današnjoj sjednici donijelo zaključak kojim pozivaju sve političke organizacije, pojedince i društva, prije svih one socijaldemokratskog opredjeljenja na okupljanje, okrupnjavanje i zajedničko političko djelovanje, koje ima za konačan cilj ujedinjenje ljevice u BiH u jednu snažnu političku organizaciju, s „osnovnom zadaćom da izgradimo bosanskohercegovački politički stub građanske provinijencije, kao istinskog integrativnog faktora društva i države BiH“.

 

- Očekujemo od SDPBiH, njegovih organa, rukovodstva, zastupnika, istaknutih pojedinaca u organima, članova, aktivista i simpatizera da odmah i bez odlaganja udružimo naše političke organizacije i kapacitete, a sve na temelju ranijih zajedničkih kongresnih odluka i potpisanih sporazuma o ujedinjenju bh. političke ljevice, u koju je DF spreman uklopiti svoj politički subjektivitet - navodi se u zaključku Predsjedništva DF-a.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 47

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još