Potvrđena optužnica

Stravični detalji zločina: Mekić ubio pa silovao staricu, nožem izbo prijatelja, a drugog ostavio da se uguši

Hronika26.03.19, 09:36h

Stravični detalji zločina: Mekić ubio pa silovao staricu, nožem izbo prijatelja, a drugog ostavio da se uguši
Mekiću stavljaju na teret da je lani u noći 26. na 27. septembra sa Seferovićem i Meškinom u kući Krstanovićeve u Bugojnu izvršio razbojništvo te joj tvrdim predmetom i nožem zadao povrede u predjelu glave

 

Kantonalni sud u Novom Travniku potvrdio je optužnice protiv Narcisa Mekića, koji je osumnjičen za razbojništvo, silovanje i ubistvo Ankice Krstanović (75) i ubistva Denisa Seferovića (24) i Muhameda Meškina (23), te protiv Almira Kurbegovića zbog pomoći Mekiću nakon počinjenih zločina, pišu Nezavisne.

 

Mekiću stavljaju na teret da je lani u noći 26. na 27. septembra sa Seferovićem i Meškinom u kući Krstanovićeve u Bugojnu izvršio razbojništvo te joj tvrdim predmetom i nožem zadao povrede u predjelu glave.

 

Kako se navodi u optužnici, svjestan da je može usmrtiti, zadao joj je 42 razderano-nagnječne rane i prskotine kože i tijela.

 

- Nakon toga je u namjeri da obavi spolni odnošaj s Krstanovićevom s nje svukao donji dio pidžame i gaćice, a zatim izvršio spolni odnošaj - stoji u optužnici te se dalje navodi da je žena usljed zadobijenih povreda preminula. Potom je, kako se navodi, iz njene kuće uzeo 550 KM, 250 evra, zlatnu ogrlicu i narukvicu.

 

Terete ga da je istog dana Meškina u njegovoj kući izbo nožem poslije prepirke, pišu Nezavisne novine.

 

- Nakon što mu je zadao povrede ostavio je M .M. da leži u kuhinji, dok se u susjednoj sobi nalazio sa D. S. Prilikom odlaska izazvao je požar u kući - navodi se u optužnici i dodaje da je Meškin preminuo od udisanja ugljen-monoksida u kombinaciji s gutanjem krvi od povreda, a Seferović od akutnog trovanja ugljen-monoksidom.

 

Kurbegoviću stavljaju na teret da je 27. septembra prošle godine Mekiću pomogao da prikrije tragove tako što ga je pustio u stan, dao mu čistu odjeću i dozvolio da opere ruke. Kada je na balkonu pronašao krvav nož, kojeg je Mekić ostavio, uzeo je truleks-krpu i obrisao ga, umotao ga i bacio u šaht, koji se nalazi u blizini zgrade u Ulici Kulina bana, gdje ga je pronašla policija.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 13

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još