Nakon 100. meča za reprezentaciju

Džeko: Vjerujemo u odlazak na Evropsko prvenstvo, ali dosta toga je pred nama

Sport25.03.19, 09:55h

Džeko: Vjerujemo u odlazak na Evropsko prvenstvo, ali dosta toga je pred nama
Nadam se da će u budućnosti biti još utakmica na Grbavici, kako reprezentacije tako i mene u njenom dresu

 

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine nakon pobjede protiv Armenije (2:1) preselila se u Zenicu gdje ih u utorak očekuje susret sa Grčkom u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Kapiten Edin Džeko u subotu je odigrao 100. meč za reprezentaciju i to na stadionu Grbavica gdje je i ponikao. U razgovoru za zvaničnu stranicu NS BiH kazao je da se nada da neće biti posljednji igrač sa tim jubilejom.

 

"Prvi jesam, a vjerujem da neću biti posljednji. Nadam se zbog svih nas da će biti dosta igrača koji će doći do 100. nastupa. Sigurno da je osjećaj poseban i ta utakmica će ostati u nekom mom sjećanju. Na kraju krajeva, najbitnije je bilo da pobijedimo utakmicu jer je prva u kvalifikacijama. Uvijek je dobro krenuti pobjedom. Dolaze puno teže i bitnije utakmice", rekao je Džeko.

 

Kaže da je sudbina tako htjela da na Grbavici bude 100. nastup.

 

"Nadam se da će u budućnosti biti još utakmica na Grbavici, kako reprezentacije tako i mene u njenom dresu."

 

Džeko je otkrio i da je imao problema sa povredom pa je imao dozu nervoze koja je bila i veća jer je unaprijed bilo čestitki.

 

"Svi smo pozitivni za nastavak kvalifikacija. Vjerujemo u odlazak na EURO, ali dosta toga je pred nama", zaključio je Džeko.

 

Igrači su danas odradili trening u Zenici u nekoliko grupa, a jedino je izostao Koljić, koji će zbog povrede, prema procjeni medicinskog tima, biti van trenažnog procesa, najmanje dvije sedmice. Sarić je u fazi oporavka, ali i dalje trenira po posebnom režimu.

 

Kao što je i planirano A tim će sutra održati službenu konferenciju u 19.30 a nakon toga i trening na stadionu „Bilino polje“.

 

Press konferencija reprezentacije Grčke je u 17.45, a trening u 18.30 sati.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!