NIJE ISPOŠTOVANA PRESUDA OPĆINSKOG SUDA U SARAJEVU

Kazna za KCUS i Sebiju Izetbegović: Ako se dr. Dizdarević hitno ne vrati na posao, stiže prinudna naplata!

Hronika23.03.19, 13:37h

Kazna za KCUS i Sebiju Izetbegović: Ako se dr. Dizdarević hitno ne vrati na posao, stiže prinudna naplata!
Dizdarević je dobio otkaz na KCUS krajem oktobra prošle godine, nakon javnih kritika politike generalne direktorice KCUS-a dr. Sebije Izetbegović

 

 

Općinski sud u Sarajevu kaznio je sa 1.000 KM Klinički centar Univerziteta u Sarajevu (KCUS) i sa 500 KM dr. Sebiju Izetbegoviću, generalnu direktoricu KCUS-a, nakon što nije ispoštovana odluka Suda prema kojoj je neurohirurg Kemal Dizdarević trebao biti vraćen na posao.


U Rješenju Suda se navodi da ukoliko KCUS i dr. Izetbegović ne plate novčane kazne u roku od osam dana, Sud će kaznu naplatiti prinudno, javlja agencija Patria.


Dizdarević je dobio otkaz na KCUS krajem oktobra prošle godine, nakon javnih kritika politike generalne direktorice KCUS-a dr. Sebije Izetbegović.


Općinski sud u Sarajevu donio je nakon toga, polovinom februara, rješenje kojim se profesor Dizdarević vraća na KCUS, ali odluka suda nije ispoštovana do danas.


"Određuje se mjera osiguranja, pa se nalaže protivniku predlagatelja da Kemalu Dizdareviću odmah omogući rad na osnovu ugovora o radu na neodređeno vrijeme. Ova Mjera osiguranja ostaje na snazi do pravomoćnosti odluke o tužbenom zahtjevu, a mjere će provesti Općinski sud Sarajevo", navedeno je tom prilikom u Rješenju Suda.


Prof. dr. Kemal Dizdarević je specijalista neurohirurg i subspecijalista cerebrovaskularne hirurgije na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu. Autor je više knjiga i naučnih radova.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 45

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još