Bura se ne stišava

Radnice pekare Manja zaključavaju vrata, u slučaj uključena i policija

Hronika22.03.19, 19:40h

Radnice pekare Manja zaključavaju vrata, u slučaj uključena i policija
Iz pekare Manja su napisali da su svjesni da je u pitanju osjetljiva tema i da u potpunosti razumiju reakciju

 

Nakon što je vlasnik lanca pekara "Manja" Saša Trivić stavio komentar o presudi Radovanu Karadžiću, u Sarajevu javno pozvali na bojkot ove pekare. Radnike u pekarama osigurava policija.

 

Kako javlja N1, radnice koje rade u pekari Manja nakon ulaska kupaca, zaključavaju radnju, a u blizini nekih poslovnica postavljeni su plakati koji pozivaju na bojkot pekare. O svemu se oglasila i sarajevska policija.

 

- U svim slučajevima policijski službenici su izašli na lice mjesta, fotografisali i sačinili službenu zabilješku obzirom da smo prije toga obavijestili tužioca. Prema našim ifnormacijama, niko od radnika se nije žalio da je dobio neku prijetnju - kazala je za N1 Suvada Kuldija, portparolka MUP-a Kantona Sarajevo.

 

Cijela priča je krenula nakon presude Radovanu Karadžiću kada je Trivić napisao na Twitteru "Nećete me natjerati da branim Karadžića (imam lične razloge), ali da mi kažete da sam genocidan ili da živim u genocidnoj tvorevini, a da vam ne kažem mrš ne ide bre".

 

Korisnici ove društvene mreže su onda objavili ranije stavove Trivića. Naime, Trivić je 9. januara 2016. podijelio status druge korisnice Twittera koja je navela "Na svemu vam hvala. Generale, srećan ti Dan Republike", uz šta je Trivić napisao komentar "Jedan jedini".

 

Iz pekare Manja su napisali da su svjesni da je u pitanju osjetljiva tema i da u potpunosti razumiju reakciju. Izrazili su žaljenje i naveli da stav koji je predstavljen u javnosti ne predstavlja stav kompanije i njenih zaposlenih.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 86

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još