na meti više od 30 objekata

SIPA uhapsila u Sarajevu 12 osoba zbog utaje poreza i lažnih računa: Pretresli Metropolis, Vatru....

Hronika21.03.19, 09:40h

SIPA uhapsila u Sarajevu 12 osoba zbog utaje poreza i lažnih računa: Pretresli Metropolis, Vatru....
Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) uhapsili su jučer na području Sarajeva 12 osoba zbog utaje poreza i pretresli 30 lokacija, među kojima su i neki od najpoznatijih ugostiteljskih objekata u Sarajevu

 

SIPA je sinoć u Sarajevu izvršila veliku akciju pretresa brojnih ugostiteljskih objekata i drugih lokacija zbog utaje poreza - javlja agencija Onasa. 

 

Akcija je izvedena po nalogu Tužilaštva Kantona Sarajevo i pretreseno je više od 30 objekata.

 

"Nakon višemjesečne istrage Tužilaštva KS i Državne agencije za istrage i zaštitu, pripadnici SIPA-e slobode su lišili 12 osoba zbog krivičnih djela porezna utaja, zloupotreba položaja ili ovlasti i računarsko krivotvorenje. Među osobama koje su lišene slobode su uglavnom vlasnici sarajevskih ugostiteljskih objekata i odgovorne osobe firmi koje su se bavile servisiranjem fiskalnih kasa", navodi se u zajedničkom saopćenju Tužilaštva KS i SIPA-e.

 

 Kako saznaje Faktor iz nezvaničnih izvora, među objektima koji su pretreseni su "Metropolis", "Vatra", "Kod Kibeta" i dr.

 

Uskoro opširnije...

 

(Foto: Ilustracija/ DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još