Vozači, oprez

Opasnost na bh. putevima: Učestali odroni na brojnim dionicama

Hronika21.03.19, 07:59h

Opasnost na bh. putevima: Učestali odroni na brojnim dionicama
Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prijelaza Brčko-Gunja

 

Na putevima u Bosni i Hercegovini ovoga jutra saobraća se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu. Na brojnim dionicama učestali su odroni, tako da se savjetuje opreznija vožnja. Posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno je do 15. aprila. 



Na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila zbog sanacionih radova u tunelu Vranduk II, saobraća se naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju. Tokom dana, zbog pojačanog prometa vozila, moguća su duža zadržavanja na ovoj dionici. 



Jednom trakom saobraća se i na magistralnim putevima M-16 Banja Luka–Crna Rijeka (u mjestu Dabrac) i M-14.2 Bosanski Šamac-Domaljevac, gdje su u toku sanacioni radovi. 



Na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno zbog radova na rekonstrukciji mosta na ulazu u Bugojno, na snazi je zabrana saobraćaja za teretna vozila preko 7 tona ukupne mase. Alternativni pravac za ovu kategoriju vozila je preko Travnika i Donjeg Vakufa. 



Na graničnim prijelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja. 



Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prijelaza Brčko-Gunja. Zbog radova u Hrvatskoj obustavljen je saobraćaj za sve kategorije vozila na graničnom prijelazu Bosanski Novi-Dvor, saopćeno je iz BIHAMK-a.

 

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!