Stigla petodnevna prognoza

U petak velika promjena vremena, skaču temperature: Evo kako će biti za vikend

Front20.03.19, 13:48h

U petak velika promjena vremena, skaču temperature: Evo kako će biti za vikend
U petak će biti sunčano. U jutarnjim satima po kotlinama centralne i istočne Bosne sa maglom ili niskim oblacima. Jutarnje temperature iznosit će od -2 do 4, na jugu od 4 do 9, a dnevne od 13 do 19, na jugu do 21 stepen

 

U Bosni i Hercegovini danas će preovladavati pretežno oblačno vrijeme. U centralnim, istočnim, zapadnim i djelimično sjevernim područjima Bosne povremeno sa slabom kišom ili susnježicom. Vjetar u Bosni slab do umjeren sjeveroistočni, a u Hercegovini umjerena bura. Dnevne temperature kretat će se od 6 do 12, na jugu od 14 do 18 stepeni.

 

U četvrtak će, u jutarnjim satima u Hercegovini biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme uz postepeno razvedravanje. U ostatku BiH pretežno sunčano. U jutarnjim satima po kotlinama centralne i istočne Bosne sa maglom ili niskim oblacima. Vjetar u Bosni slab do umjeren sjeverozapadni, a u Hercegovini umjerena bura. Jutarnje temperature od -3 do 3, na jugu od 4 do 9, a dnevne od 8 do 14, na jugu od 15 do 20 stepeni.

 

U petak će biti sunčano. U jutarnjim satima po kotlinama centralne i istočne Bosne sa maglom ili niskim oblacima. Jutarnje temperature iznosit će od -2 do 4, na jugu od 4 do 9, a dnevne od 13 do 19, na jugu do 21 stepen.

 

U subotu će biti sunčano. U jutarnjim satima po kotlinama centralne i istočne Bosne sa maglom. Jutarnje temperature kretat će se od 0 do 6, na jugu od 6 do 11, a dnevne od 15 do 22 stepena.

 

U nedjelju, sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima po kotlinama centralne i istočne Bosne sa maglom. Jutarnje temperature od 2 do 8, na jugu od 8 do 12, a dnevne od 16 do 23 stepena, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!