FOTO/ BORBA ZA DJECU OBOLJELU OD RAKA

Miralem Pjanić ambasador Roditeljske kuće u Tuzli

Hronika20.03.19, 11:30h

Miralem Pjanić ambasador Roditeljske kuće u Tuzli
Kada su djeca oboljela od raka u pitanju, Miralem je uvijek bio velika podrška te kroz svoje očinstvo istinski suosjeća sa roditeljima naših mališana

 

Miralem Pjanić ambasador Roditeljske kuće u Tuzli


Javnosti je predstavljen ambasador projekta “Roditeljska kuće Tuzla”. Za ambasadora je izabran naš vrhunski i uspješan sportista te nogometni reprezentativac, Miralem Pjanić.


Kada su djeca oboljela od raka u pitanju, Miralem je uvijek bio velika podrška te kroz svoje očinstvo istinski suosjeća sa roditeljima naših mališana.


- Veoma je bitno da se svi uključimo u projekat izgradnje Roditeljske kuće u Tuzli, jer svi znamo šta nama svima znače djeca. I djeca oboljela od raka zaslužuju djetinjstvo. Ja sam samo mali dio ove priče, vjerujem da ako se svi zajedno uključimo i pomognemo da se Roditeljska kuća u Tuzli izgradi da možemo napraviti velike stvari - rekao je Miralem Pjanić.


Ambasador će se zalagati za dobrobit djece oboljele od raka, aktivno će učestvovati u kampanji izgradnje Roditeljske kuće u Tuzli te će se zalagati za to da se glas djece oboljele od raka čuje dalje.


- Roditeljsku kuću u Tuzli gradimo pod sloganom: “Izgradimo Roditeljsku kuću u Tuzli, zajedno!” što u ovom slučaju nije kliše, jer zaista zajedno možemo mnogo više, zajedno smo jači. Zajedno sa našim ambasadorom i cijelim bh. društvom možemo učiniti više za djecu oboljelu od raka, možemo im omogućiti da imaju svoj drugi dom i u Tuzli. Možemo im pružiti mjesto gdje će pronaći smiraj, predah od teške borbe i gdje će pronaći razumijevanje, osmijeh i snagu koja im je potrebna za borbu njihovih života.

 
Prisutnima se obratio direktor Udruženja, gospodin Fikret Kubat:


- Pred nama je još jedan zaista velik i human projekat, jednako divan kao što je Roditeljska kuća u Sarajevu. Roditeljska kuća je od nemjerljivog značaja kako za djecu i roditelje, tako i za cijelu društvenu zajednicu. Stoga pozivam cijelo bh.društvo da pruži podršku izgradnji Roditeljske kuće u Tuzli, jer kada su djeca oboljela od raka u pitanju zaista se pokazalo da zajedno možemo sve, da smo zajedno jači.


Podsjećamo, Roditeljska kuća u Tuzli sadržavat će 400 m2 životnog prostora, pet apartmana za smještaj, dnevni boravak, kuhinju i igraonu za djecu. Izgradnja druge Roditeljske kuće na području FBiH koštat će cca 720.000 KM.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!