letovi tokom cijele turističke sezone

Od juna se uvodi direktna aviolinija između BiH i Grčke

Hronika18.03.19, 19:25h

Od juna se uvodi direktna aviolinija između BiH i Grčke
Direktni letovi trajat će tokom cijele turističke sezone, a postojanje ove linije omogućit će i bolju komunikaciju privrednika

 

Dugoročni napori Bosne i Hercegovine i Grčke su urodili plodom i od juna ove godine bit će uspostavljena direktna aviolinija između dvije zemlje, rečeno je na današnjem sastanku ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirka Šarovića i ambasadora Grčke u BiH Georgiosa Iliopoulosa. 

 

Direktni letovi trajat će tokom cijele turističke sezone, a postojanje ove linije omogućit će i bolju komunikaciju privrednika, rečeno je između ostalog na sastanku. 

 

Ambasador Grčke je informisao ministra Šarovića o namjeri Grčke da pristupi incijativi Kina i 16 zemalja centralne i istočne Evrope na VIII Samitu 16+1 u Dubrovniku 11-12. aprila 2019., za šta je zatražena podrška BiH. 

 

O namjeri Grčke, ministar Šarović danas je informisao i ambasadora NR Kine u BiH Ji Pinga, a inicijativa je pozitivno ocijenjena. 

 

Na Samit 16+1 u Dubrovniku Bosna i Hercegovina će predstaviti svoje projekte, a Samit i ove godine otvara brojne mogućnosti za  povezivanje privrednika i investiranje, saopćeno je iz Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH.

 

(FENA/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!