VIDEO/ STEŽE SE OBRUČ OKO PREDSJEDNIKA SRBIJE

Haos u Beogradu: Vučić bio opkoljen pet sati, konačno izašao iz Predsjedništva - evo kako je dočekan...

Front17.03.19, 16:45h

Haos u Beogradu: Vučić bio opkoljen pet sati, konačno izašao iz Predsjedništva - evo kako je dočekan...
Kako su ga dočekali građani koji su ostali ispred Predsjedništva, dok je najveći broj demonstranata otišao pred zgradu državnog MUP-a, pogledajte u priloženom videu...

 

16.20  Kako je objavljeno putem društvenih mreža koje prate svaki trenutak današnjih dešavanja u Beogradu, nakon skoro pet sati provedenih u zgradi Predsjedništva Srbije koju su opkolili demonstranti, predsjednik Aleksandar Vučić konačno je izašao i udaljio se službenim vozilom.

 

Kako su ga dočekali građani koji su ostali ispred Predsjedništva, dok je najveći broj demonstranata otišao pred zgradu državnog MUP-a, pogledajte u priloženom videu...

 

 

14:40 Demonstranti su danas u Beogradu okružili zgradu Predsjedništva, ne žele da dozvole predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću da izađe iz zgrade, javlja N1.


Demonstranti su danas oko 13 sati počeli da prave "živi lanac" oko zgrade Predsjedništva Srbije kako bi onemogućili predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da izađe iz zgrade.


Lider Dveri Boško Obradović je rekao da prave "obruč oko Vučića". Ispred Predsjedništva je veliki broj policajaca.


Jedna od organizatora protesta "Jedan od pet miliona" Jelena Anasonović pozvala je sa kamiona građane da ne dozvole Vučiću da izađe iz zgrade.


Ona je saopštila i da je policije privela jednog mladića, P. C. dok je bio u kući, i da se još ne zna razlog privođenja. "To nama čini ova vlast, privodi srednjoškolce, momke i devojke tuče, šutira svoje građane", rekla je Anasonović.


Lider Levice Srbije Borko Stefanović pozvao je građane da stoje ispred Predsjedništva kao živi lanac slobode i ne daju Vučiću da izađe.

 

12:50 Grupa demonstranata ispred zgrade Predsjedništva Srbije došla je danas u sukob s pripadnicima policije koji osiguravaju ulaze u zgradu.

 

srbija-protesti-predsjednistvo


Reporteri N1 javljaju da je došlo do koškanja i manjeg sukoba, ali je situacija brzo stavljena pod kontrolu. No, javljaju i da je u jednom trenutku bačen suzavac na građane...


Okupljeni građani ranije su srušili zaštitnu ogradu ispred Predsjedništva Srbije i prišli ulazu. Dragan Đilas obraća se demonstrantima. Građani uzvikuju "odlazi", "uhapsite Vučića", "lopovi".


Šta se dešava na današnjim protestima u Beogradu možete pratiti uživo OVOM linku.

 

Također, trenutne događaje u Beogradu možete pratiti na Twitteru putem VICE Srbija...

 

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 10

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još