Nakon afere s hrvatskim obavještajcima

Tužilaštvo BiH: Formiran predmet u vezi s navodima o vrbovanju selefija

Front14.03.19, 11:23h

Tužilaštvo BiH: Formiran predmet u vezi s navodima o vrbovanju selefija
Ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić bit će pozvan i saslušan o svim detaljima koje je iznio u medijskim izjavama, a o kojima Tužiteljstvu nije podnesena nikakva prijava, niti izvještaj od nadležnih agencija za provođenje zakona, navodi se u saopćenju

 

U Tužiteljstvu BiH formiran je predmet koji je dat u rad tužitelju Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju, koji će poduzeti žurne aktivnosti, kako bi se utvrdile sve okolnosti i navodi izneseni u medijima, koji se odnose na navodno vrbovanje pripadnika selefijskog pokreta za krijumčarenje naoružanja u BiH.

 

U okviru predmeta bit će ispitane sve osobe koje su iznosile navode i saznanja o navedenim aktivnostima, a o kojima Tužiteljstvo nije informirano, niti su dešavanja prijavljena Tužiteljstvu BiH, saopćeno je iz te institucije.

 

- Ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić bit će pozvan i saslušan o svim detaljima koje je iznio u medijskim izjavama, a o kojima Tužiteljstvu nije podnesena nikakva prijava, niti izvještaj od nadležnih agencija za provođenje zakona - navodi se u saopćenju.

 

Kako se, nadalje, navodi, Tužiteljstvo BiH odlučno je u borbi protiv svih vidova kaznenih djela iz svoje nadležnosti, a posebno kaznenih djela koja imaju regionalni ili međunarodni karakter i koja se odnose na sigurnost građana BiH.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!