Govor mržnje i omalovažavanja žena

Klub zastupnica Skupštine KS: Najoštrije osuđujemo besprizoran linč koji se posljednjih dana vrši nad Martinom Mlinarević

Front13.03.19, 14:35h

Klub zastupnica Skupštine KS: Najoštrije osuđujemo besprizoran linč koji se posljednjih dana vrši nad Martinom Mlinarević
Pozivamo građanke i građane da se u javnom iskazivanju svojih političkog neslaganja, suzdrže od govora mržnje i neprimjerenog zadiranja u privatnost

 

Nažalost, još jednom se pokazuje koliko smo kao društvo zaglibili u blato koje karakteriše govor mržnje i omalovažavanja žene koja je odlučila javno govoriti o društvenim pojavama, saopštio je Klub zastupnica Skupštine KS.

 

- Najava kandidature Martine Mlinarević za ambasadoricu je bila dovoljna da se oponenti njene javne riječi postroje kao vojska s ciljem diskreditacije njene ličnosti na najprimitivniji mogući način.

 

Tražimo od institucija da u skladu sa zakonima ove zemlje, poduzmu sve neophodne aktivnosti i sankcionišu vinovnike prijetnji.

 

Pozivamo građanke i građane da se u javnom iskazivanju svojih političkog neslaganja, suzdrže od govora mržnje i neprimjerenog zadiranja u privatnost.

 

Također očekujemo od svih društvenih aktera da javno stanu u zaštitu ličnosti Martine Mlinarević i slobode njenog društvenog aktivizma, navodi se u saopštenju Kluba zastupnica Skupštine Kantona Sarajevo - zaključuje se u saopštenju Kluba zastupnica Skupštine KS. 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još