Čekao se odgovor stranke o ulasku u vlast

Završena sjednica Predsjedništva DF-a: Evo šta su odlučili

Front12.03.19, 17:02h

Završena sjednica Predsjedništva DF-a: Evo šta su odlučili
Predsjedništvo Demokratske fronte osuđuje napad na povratnike u Prijedoru i ispisivanje grafita na vjerske objekte koji su posljedice izjave Gradonačelnika Prijedora, Milenka Đakovića koji je negirao zločine počinjene nad nesrbima u Prijedoru

 

Danas je u prostorijama Sekretarijata Demokratske fronte održana redovna sjednica Predsjedništva Stranke.

 

Nakon sadržajne i vrlo argumentirane rasprave o otvaranju razgovora o eventualnom učešću u vlasti sa svim parlamentarnim strankama, Predsjedništvo Demokratske fronte zadužilo je Generalnog sekretara, Zlatka Miletića, potpredsjednike Ekrema Prošića i Dženana Đonlagića, potpredsjednika FBiH, Milana Dunovića, šeficu Kluba zastupnika Demokratske fronte u ZD Parlamenta FBiH, Almu Kratinu i Mahira Mešalića, zastupnika u Skupštini Tuzlanskog kantona da pripreme zaključke o kojima će se Predsjedništvo očitovati na narednoj sjednici, saopšteno je iz Demokratske fronte.

 

Što se tiče odnosa sa BH blokom koji trenutno ima Vladu u Kantonu Sarajevo, Demokratska fronta ostaje pri dogovorenim stavovima, odnosno i dalje će podržavati aktuelnu kantonalnu vladu, navodi se u saopštenju.

 

Predsjedništvo Demokratske fronte osuđuje napad na povratnike u Prijedoru i ispisivanje grafita na vjerske objekte koji su posljedice izjave Gradonačelnika Prijedora, Milenka Đakovića koji je negirao zločine počinjene nad nesrbima u Prijedoru, zaključuje se u saopštenju Demokratske fronte.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 26

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još