Pretresi na nekoliko lokacija

U akciji 'Prizma' uhapšeno 15 osoba

Hronika11.03.19, 13:17h

U akciji 'Prizma' uhapšeno 15 osoba
Asistenciju pružaju pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo

 

Policijski službenici Federalne uprave policije su danas, pod nadzorom Tužilaštva Kantona Sarajevo, nakon višemjesečne istrage, započeli s realizacijom operativne akcije kodnog naziva "Prizma" na području Kantona Sarajevo, a vezano za krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.  

 

U sklopu današnjih aktivnosti, a po naredbama Općinskog suda u Sarajevu, vrše se pretresi na 10 lokacija na području općina Centar i Novi Grad, te je do sada uhapšeno 15 osoba iz Sarajeva incijala E. B. (1989.) N. B. (1991.), E. S. (1989.), S. Ž. (1989.), E. S. (1991.), A. T. (1981.), A. P. (1983.), E. G. (1988.), E. C. (1992.), E. Ž. (1998.), A. M. (1998.), Dž. Š. (1997.), M. B. (1988.), koji se sumnjiče da su djelovali kao kriminalna grupa koja je u periodu od septembra 2018. godine do danas na području Kantona Sarajevo i šire, u cilju stjecanja protupravne imovinske koristi, neovlašteno kupovali, držali, prenosili i prodavali opojnu drogu kokain, spid, kanabis i heroin. 

 

Prilikom današnjih pretresa, kao i tokom provođenja istrage, pronađeni su i oduzeti određena količina NN materije koja asocira na opojne droge spid, kanabis i heroin, veća količina novca i jedno terensko motorno vozilo Audi Q7 te drugi predmeti koji potječu ili se dovode u vezu s predmetnim krivičnim djelom, piše Avaz

 

Uhapšene osobe će biti kriminalistički obrađene u službenim prostorijama Federalne uprave policije te će, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, u zakonskom roku biti predata Tužilaštvu Kantona Sarajevo. 

 

Asistenciju prilikom realizacije današnjih aktivnosti pružaju pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo. 

 

Nastavljaju se aktivnosti na realizaciji ove operativne akcije.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!