Ministar sigurnosti BiH odgovara na prozivke

Mektić osudio okupljanje četnika u Višegradu: Dajte donesite zakone, ne možemo registrovati takva udruženja

Front10.03.19, 19:10h

Mektić osudio okupljanje četnika u Višegradu:  Dajte donesite zakone, ne možemo registrovati takva udruženja
Mektić je pozvao Tužilaštvo BiH i policiju da reaguju, iako je i sam istakao da je zabrana djelovanja ovakvih udruženja najbolja opcija

 

Ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić osudio je današnje okupljanje pripadnika ravnogorskog pokreta u Višegradu.

 

- U ovoj državi moramo donijeti zakone koji će tačno propisati kako i pod kojim se uslovima se mogu registrovati razna udruženja. Ne može Ministarstvo pravde nekome odobriti da postane udruženje građana, a da mu onda Ministarstvo sigurnosti zabranjuje djelovanje. Ako neko udruženje izlazi van okvira zakonskog ponašanja, mora se reagovati i poništiti njegova registracija, kazao je Mektić.

 

Istakao je da pozivi na hapšenje koji su došli od nekih političara "promašuju metu", jer je ovakva okupljanja potrebno zakonom zabraniti.

 

- Naravno da smo protiv retrogradnog djelovanja koje u sebi sadrži bilo kakvu vrstu ekstremizma, nacionalnog, vjerskog, pozivanja na klanje i ubijanje. Ali dajte više da političari preuzmu bilo kakvu odgovornost, dajte donesite zakone. Ne možemo registrovati takva udruženja, istaknuo je Mektić.

 

Mektić je pozvao Tužilaštvo BiH i policiju da reaguju, iako je i sam istakao da je zabrana djelovanja ovakvih udruženja najbolja opcija.

 

(Oslobodjenje.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 23

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još