Zakupnina nepoznata

Milorad Dodik postao podstanar u Banjaluci: 110 kvadrata za člana Predsjedništva BiH

Front08.03.19, 18:55h

Milorad Dodik postao podstanar u Banjaluci: 110 kvadrata za člana Predsjedništva BiH
Nije navedeno koliko će biti plaćen zakup prostorija

 


Vlada RS je na sjednici 21. februara donijela Odluku kojom se u zakup daje poslovni prostor na 16 spratu Administrativnog centra.


U pitanju je prostor od 110 metara kvadratnih, a koji će, uz naknadu, koristiti Dodikov i članovi njegovog Kabineta.

 

„Služba za zajedničke poslove Vlade RS zaključiće ugovor o zakupu poslovnih prostorija sa Predsjedništvom BiH“, navedeno je u Odluci.

 

Nije navedeno koliko će biti plaćen zakup prostorija.

 

Podsjećamo, mediji su ranije objavili da su prostorije u zgradi Vlade renovirane za potrebe kabineta srpskog člana Predsjedništva BiH.

 

Osim kabineta u Banjaluci, Dodik ima na raspolaganju i kabinet u Istočnom Sarajevu, kao i kabinet u sjedištu Predsjedništva BiH u Sarajevu.

 

Bivši član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Nebojša Radmanović je u vrijeme svog mandata u Banjaluci koristio prostorije u Palati Republike, dok je Mladenu Ivaniću to bilo onemogućeno i on je za potrebe kabineta u Banjaluci zakupljivao prostor u Narodnom pozorištu RS.

 

Za razliku od prostorija u Vladi RS, za koje će Predsjedništvo BiH sada plaćati zakup, nedavno su izmjenjene uredbe o osnivanju Vazduhoplovnog servisa i Helikopterskog servisa RS čime je Dodiku data mogućnost da kao član Predsjedništva koristi avione i helikoptere Srpske.

 

Tada nije bilo riječi o plaćanju bilo kakve naknade za korišćenje aviona i helikoptera, javlja Capital.

 

(Capital.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 20

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još