šta su pripremili poznati za dan žena

Kako za 8. mart svoje bolje polovine maze Batko, Nazif Gljiva, Maca... 'Ustupio sam joj svoj termin za depilaciju!'

Showbizz08.03.19, 08:44h

Kako za 8. mart svoje bolje polovine maze Batko, Nazif Gljiva, Maca... 'Ustupio sam joj svoj termin za depilaciju!'
Postaje suludo i utrkivanje ko će svojoj supruzi pokloniti "originalniji" i skupocjeniji poklon

 

Danas se obilježava Međunarodni dan žena. Svaki 8. mart trebao bi biti dan kada se slave postignuća žena u različitim sferama života, politici, društvenom angažmanu, poslovanju, i kada bi trebalo skrenuti pažnju na još uvijek, nažalost, prisutne nejednakosti među polovima.

 

No, komercijalizacija je uzela maha i u proslavi ovog dana, te čini se, bar u našoj zemlji, ovaj praznik se sveo na primanje i davanje poklona ženama, majkama, sestrama, koleginicama, učiteljicama..., iako one zaslužuju i bore se za mnogo više.

 

Potrošačko i društvo vanjštine izopačilo je i podsjećanje na tok borbe za prava žena kroz historiju. Čak štaviše, postaje suludo i utrkivanje ko će svojoj supruzi pokloniti "originalniji" i skupocjeniji poklon, pa, recimo, među ljudima na estradi imamo razne primjere ispoljavanja i poklanjanja pažnje ženama na njihov dan.

 

Tim povodom smo kontaktirali i nekoliko naših poznatih osoba kako bi saznali o kakvim se poklonima zapravo radi - piše Hayat

 

- Svaki dan supruzi poklanjam pažnju i za to mi nije potreban međunarodni praznik. Danas sam svojoj Jovani konkretno ustupio svoj termin za depilaciju - sa osmjehom na licu nam je rekao Dragana Marinković Maca.

 

Nazif Gljiva svaki Dan žena prigodno obilježi sa najbitnijim ženama u svom životu.

 

- Sa suprugom Sadetom naredne godine proslavit ću 50 godina kako smo u braku. Mnogo lijepih dana smo proveli, a za svaki 8. mart se posebno pripremam. Najskuplji poklon dobila je 1985. godine kada sam joj kupio BMW koji je koštao oko 50.000 KM - kaže Gljiva.

 

Poznato televizijsko lice i humanitarac Almir Čehajić Batko za svaki Dan žena, kako kaže, pokaže svoj znanje u kuhinji.

 

- Uvijek supruzi napravim neki od svojih specijaliteta. Šta sam spremio za danas neka ostane tajna. Najvredniji poklon koji od mene dobija sigurno je vrijeme - kaže Batko.

 

(Hayat, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!