Borba protiv ilegalnog tržišta

Akcija 'Zlatni karat': Zaplijenjena veća količina proizvoda od plemenitih metala

Hronika06.03.19, 21:02h

Akcija 'Zlatni karat': Zaplijenjena veća količina proizvoda od plemenitih metala
U aktivnostima sudjeluje više stotina policijskih službenika i inspektora poreznih uprava, a aktivnosti koordinira postupajući tužilac

 

Po nalogu Tužilaštva BiH provodi se opsežna akcija kodnog naziva „Zlatni karat“ protiv krijumčarenja i prodaje plemenitih metala na crnom tržištu. 

 

U združenoj akciji sudjeluju Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA), Uprava za indirektno oporezivanje (UIO BiH), policija MUP-a RS, Federacije BiH i Brčko distrikta BiH, te porezne uprave entiteta i Brčko distrikta. 

 

Po nalogu tužioca iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju, uz naredbe Suda BiH, policijske agencije vrše pretrese više desetina pravnih i fizičkih osoba u svim krajevima BiH. 

 

Aktivnosti se provode sa ciljem presijecanja i sprječavanja krijumčarenja robe i proizvoda od plemenitih metala i plasiranja navedene robe na ilegalnom tržištu. 

 

U aktivnostima sudjeluje više stotina policijskih službenika i inspektora poreznih uprava, a aktivnosti koordinira postupajući tužilac.  

 

Tokom akcije, zaplijenjena je veća količina proizvoda od plemenitih metala. 

 

Nakon pretresa i lišenja slobode, osumnjičeni će biti predati postupajućem tužiocu koji će donijeti odluku o daljim aktivnostima u predmetu, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

 

 

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!