Nekoliko mjeseci prije samoubistva frontmena 'Prodigyja'

Otkrivena drama Keitha Flinta: 'Nakon toga je prodao kuću i pao u depresiju...'

Showbizz06.03.19, 11:00h

Otkrivena drama Keitha Flinta: 'Nakon toga je prodao kuću i pao u depresiju...'
Britanski su mediji objavili da se Keith nedavno rastao od supruge te da je zbog nje bio prisiljen oglasiti svoju kuću za prodaju. Navodno je zbog cijele situacije pao u depresiju

 

Bivša djevojka preminulog plesača i pjevača Prodigyja, Keitha Flinta, britanska novinarka i voditeljica Gail Porter, kratko je na društvenim mrežama napisala da je slomljena. Kako su potvrdili članovi benda na Facebooku, Flint si je oduzeo život u 50. godini, a kad je stigla hitna pomoć, više mu nisu mogli pomoći.

 

Gail (47) i Flint su bili zajedno dvije godine 1999. i 2000. Upoznala ih je radijska voditeljica i DJ-ica Sara Cox, a zahvaljujući velikoj razlici u izgledu, dobili su nadimak ‘Ljepotica i zvijer’. Javnost je navodno zbilja bila šokirana kad su se njih dvoje zaljubili jer ih nikako nisu mogli spojiti.

 

Ona je kasnije otkrila da je Keith zapravo bio posve drugačiji od slike kakvu je javnost imala o njemu. Bio je nježan i ljubazan, no priznala je i da je njena majka ostala bez teksta kad ga je upoznala. Osim toga, otkrila je da je u to vrijeme ona obožavala izlaziti i svaku večer je htjela tulumariti dok su njemu bile draže večeri kad bi ostali kod kuće.

 

- Bio je divan i drag u vezi, još uvijek ga jako volim - rekla je 2008.

 

Škotska se voditeljica kasnije udala za Dana Hipgravea, gitaristu benda Toploader, te dobila kćer Honey. Keith se pak 2006. oženio za japansku muzičarku i pjevačicu Mayumi Kai.

 

U ponedjeljak navečer britanski su mediji objavili da se Keith nedavno rastao od supruge te da je zbog nje bio prisiljen oglasiti svoju kuću za prodaju. Navodno je zbog cijele situacije pao u depresiju.

 

Prijatelji su se ranije bojali da Keith neće doživjeti 40. rođendan zbog količine droge koju je uzimao. Osim marihuane i kokaina uživao je u golemim količinama alkohola, a kasnije je postao ovisan o tabletama. Govorio je da ga je upravo Mayumi Kai spasila iz pakla droge. Imanje s konjima, kuću koju je obožavao, Flint je kupio prije 22 godine. Mayumi Kai se navodno još od Nove godine nalazi u Tokiju zbog brojnih gaža, a sad je u objavama na društvenim mrežama obožavatelji Prodigyja mahom napadaju i prozivaju kao jednog od krivaca za njegovo samoubojstvo.

 

Posljednju fotografiju muzičara na Twitteru objavio je novinar Rob Hadgraft. Obojica su sudjelovali trkačkoj utrci dugoj pet kilometara u parku Chelmsford u nedjelju ujutro, manje od 48 sati prije nego što je umro. Hadgraft je napisao kako je izgledao odlično, u sjajnoj formi i dobro raspoložen.

 

 

Susjedi su za Daily Mail rekli da je Flint bio poznat kao susretljiv i ljubazan, a često su ga viđali kako trči i vježba s privatnim trenerom.

 

- Ne znam koliko je pasa imao, možda osam. Vozio bi se svojim ‘quadom’, a kad ih je htio dozvati, samo bi zaurlao ‘jaja i špek’. Imao je i dosta ptica, kanarinaca - rekla je Jane Addison koja živi u blizini.

 

- Uvijek bi mahnuo, dignuo ruku i pozdravio. Uvijek je bio ugodan. Nekoliko sam ga puta susreo u lokalnom pubu, uvijek je bio prijateljski raspoložen i ljubazan. O ljudima je imao lijepe riječi. Obožavao je jahati i volio je svoje pse. Ta slika grubijana s prstenom u nosu je posve pogrešna, on je bio zbilja drag - dodao je drugi susjed.

 

(Jutarnji.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!