Bosanac s liste 10 najtraženijih terorista svijeta

Nestao s porodicom: Radikalni vehabija iz Maoče Nusret Imamović pobjegao iz Sirije

Hronika06.03.19, 09:51h

Nestao s porodicom: Radikalni vehabija iz Maoče Nusret Imamović pobjegao iz Sirije
Određeni broj državljana BiH, koji su pokušali da se preko Iraka vrate iz Sirije, zarobile su kurdske snage, a njihova imena nisu poznata

 

Nusret Imamović, radikalni vehabijski vođa iz Maoče, koji se nalazi na listi 10 najtraženijih terorista svijeta, nedavno je iz Sirije sa porodicom pobjegao u Libiju, piše “Dnevni avaz”, pozivajući se na izvore bezbjednosnih agencija u BiH.

 

Imamović je u Siriju otišao 2013. godine, a sa sobom je poveo i suprugu i troje djece.

 

Prema nezvaničnim izvorima, ovog teroristu i dalje čuvaju pripadnici ozloglašene jedinice “El-Nusra Front”.

 

“Avaz” saznaje i da su teroriste Emira Ališića i Aliju Kesreovića prošle godine zarobile kurdske snage.

 

U Siriji se i dalje nalazi na desetine državljana BiH i njihovih porodica, pri čemu međunarodne organizacije pokušavaju da njihovu djecu vrate u BiH.

 

Određeni broj državljana BiH, koji su pokušali da se preko Iraka vrate iz Sirije, zarobile su kurdske snage, a njihova imena nisu poznata.

 

Na Interpolovoj crvenoj potjernici i dalje se nalazi 25 državljana BiH zbog pridruživanja “Islamskoj državi” i terorističkim organizacijma u Siriji i Iraku.

 

Interpol već tri godine traga za Ramom Grahovićem, Ibrom Ćufurovićem, Edinom Pečenkovićem, Jasminom Keserovićem, Sulejmanom Mešanovićem, Senadom Kasupovićem, Amirom DŽinićem, Hamzom Labidijem.

 

Na crvenoj listi terorista su i Saudijac sa pasošem BiH Ahmed Zuhari, Edin Alijev, Samid Cicvara, Naser Arnaut, Adnan Hodžić, Edin Muftić i drugi.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još