Nakon sunčanog ponedjeljka

U BiH danas kiša, a na planinama susnježica i snijeg

Hronika05.03.19, 08:11h

U BiH danas kiša, a na planinama susnježica i snijeg
Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosio je 938 milibara, za 4 milibara je niži od normalnog i sporo opada

 

U Bosni i Hercegovini jutros je oblačno s mjestimičnom kišom. Po kotlinama i uz riječne tokove bilo je magle ili niskih oblaka. 

 

Temperature zraka u 07.00 sati: Bjelašnica -2 stepena, Sanski Most i Sokolac 5, Gradačac, Ivan sedlo, Prijedor i Tuzla 6, Banja Luka, Bihać, Bijeljina, Doboj, Drvar, Jajce, Livno, Srebrenica i Trebinje 7, Bugojno, Stolac, Zenica i Zvornik 8, Sarajevo i Široki Brijeg 9, Grude 10, Mostar 12 i Neum 13 stepeni. 

 

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosio je 938 milibara, za 4 milibara je niži od normalnog i sporo opada. 

 

U Bosni i Hercegovini danas će biti pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana, sa slabom kišom. U višim planinskim područjima sa susnježicom i slabim snijegom. Vjetar u Bosni slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini slabo jugo. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 8 i 12, na jugu do 15 stepeni.  

 

U Sarajevu oblačno. Tokom dana i sa slabom kišom. Najviša dnevna temperatura zraka oko 10 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH. 

 

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!