Video / Potresni dokumentarac 'Leaving Neverland'

Pravo lice Michaela Jacksona: Slali su mu djecu, ali više nema sumnje - bio je pedofil

Mediji03.03.19, 17:35h

Pravo lice Michaela Jacksona: Slali su mu djecu, ali više nema sumnje - bio je pedofil
U dokumentarnom filmu koji će se u nedjelju prikazati na HBO-u, James Safechuck i Wade Roben priznali su da ih je pjevač seksualno zlostavljao

 

 

Novi dokumentarni film o Michaelu Jacksonu neće biti nimalo ugodan za njegove fanove. Četverosatni dokumentarac podijeljen u dva dijela, od kojih će se prvi prikazati danas, zapravo je svjedočanstvo o predatoru koji je seksualno zlostavljao dvojicu dječaka koji su danas odrasli ljudi. Uz puno dokaza da su bili njegove žrtve, piše Express.hr


Gledatelja čekaju mnogi šokantni detalji. Redatelj Dan Reed u 'Leaving Neverland' posvetio je ne samo Michaelu Jacksonu, nego i dvojici ljudi koji i danas imaju traume zbog njegove izopačenosti, a to su Wade Robson i James Safechuck. Jackson ih je godinama zlostavljao, od djetinjstva, pa sve do njihove adolescencije. 


Pjevač se zbližio najprije s njihovim obiteljima, negdje 1987. ili 1988. godine, i to nakon što je objavio svoj album 'Bad' i to tijekom svjetske turneje. U filmu je i snimka glumljenog intervjua kojeg pjevač radi sa Safechuckom koji tada ima oko 10 godina. Safechuck dolazi iz obitelji koja pripada srednjoj klasi i u tom razgovoru Jackson kaže da mu je najbolji dio putovanja na Havaje "to što je s Jamesom".

 

michael-jackson-i-djecak


Iz tog vremena je i fotografija na kojoj tada 10-godišnji James na glavi ima preveliku baseball kapu. U privatnom je avionu s 30-godišnjim Michaelom Jacksonom koji se veselo smije i dok prstima formira slovo 'V'. Za razliku od njega, maleni, plavooki James izgleda previše zabrinuto za dječaka koji je s majkom krenuo na put kao pratnja svjetski poznatoj zvijezdi, piše New York Times.

 

Do tog trenutka gledatelj već zna da je Jackson imao seksualne odnose s Jamesom i kako je dječakova soba tijekom turneje bivala sve bliže Jacksonovoj, dok su roditelji dobivali sobu sve dalje i dalje od djeteta. Safechuck govori da se to ponavljalo toliko puta i da mu je Jackson stalno govorio - sazna li netko za ovo, naši životi bit će uništeni. Također Safechuck govori kako je u 'Neverlandu', svom dvorcu sa zabavnim parkom i zoološkim vrtom Jackson ugradio takav sustav alarma koji bi se oglasio čim bi se netko približio jazbini u kojoj su zlostavljana mnoga djeca. 


U filmu je i Wade Robson, imitatora Michaela Jacksona s dječjim licem iz Brisbanea u Australiji. Danas je on plesni koreograf. Prisjetio se da je imao sedam godina kad ga je Jackson počeo zlostavljati. Detaljno je opisao kako četveronoške stajao gol na krevetu zarobljen između Jacksona koji je masturbirao i velike slike Petra Pana.


Također Safechuck je konačno ispričao priču o tome kako mu je Jackson kupio zaručnički prsten i kako su izmijenili zavjete. Pokazuje taj prsten koji je sve vrijeme čuvao u originalnoj kutiji. Prsten koji ga podsjeća na masturbaciju, francuski poljubac i kako ga je Jackson dirao po bradavicama. 


Jackson je 2003. godine bio optužen i na kraju oslobođen za optužbe o seksualnom zlostavljanju dječaka. Jer Jackson je neprekidno ostavljao dojam da je i on sam dječak koji nikad nije odrastao, a njegovi 'prijatelji' su zapravo dječaci prema kojima gaji platonsku ljubav i da su sve to dječje igre odraslog čovjeka koji odbija odrasti. No, sve je to bilo jako pogrešno. Jer Jackson je čak izmislio i priču iz zlatarnice kad je tvrdio da je prsten namijenjen ženi iako je Safechuck bio pored njega.


Dokumentarac "Leaving Neverland" je i film o dvije uništene obitelji. Onoj u kojoj je odrastao Safechuck i onoj u kojoj je odrastao Wade Robson. Jer u filmu su i njihovi roditelji, pa čak i baka. Gotovo je nevjerojatno da su obojica dječaka prije još 1993. na sudu svjedočili da nisu bili zlostavljani. Wade je čak 2005. svjedočio u korist Jacksona. No, u međuvremenu, vjerojatno tijekom psiholoških terapija shvatili su da moraju reći istinu, ukoliko se žele osloboditi trauma. Stoga su to odlučili priznati i vlastitim obiteljima.


James je nastupio s Jacksonom i u reklami za Pepsi iz 1986. godine. Wadeova sposobnost oponašanja Jacksona dovela ga je i na pozornicu tijekom turneje 'Bad'. Jacksona su prihvatili i roditelji dvojice dječaka. Činio im se kao doista usamljeni dječak, pa su ga čak pozivali u svoj dom. O tome svjedoče brojni polaroidi na kojima se Jackson zabavlja dječacima, radi grimase i svi izgledaju bezgrešni i sretni, poput prave djece. 


No, postavlja se i pitanje tih roditelja. Kako su bez problema dopustili da im djeca spavaju u krevetu s odraslom osobom? U dokumentarcu niti jedan otac nije htio sudjelovati. I odgovoriti na pitanje kako su svom djetetu dopustili da provodi toliko vremena s odraslim strancem?


Stephanie Safechuck prisjetila se da je strogo zabranila Jamesu da spava u Jacksonovoj sobi, a Joy Robson rekla je da je Jackson čak htio uzeti Wadea na godinu dana sa sobom. No obje kažu da je Jackson bio toliko ljubazan i da je u njima pobudio majčinske osjećaje prema njemu. 


U idealnom slučaju roditelj bi trebao zaštititi dijete od njegovih izbora prepunih blaženog neznanja. Svatko od nas bi htio vjerovati da bi ga njegovi roditelji zaštitili i spasili od opasnih dječjih želja. To je posao roditelja. I to je ono što James i Wade misle da su njihove majke trebale učiniti. Ono što te žene proganja jest da one ni danas ne osjećaju krivnju. 


Istovremeno, javnost je povjerovala u njegovu priču o bespomoćnom i usamljenom biću. Dok su ga tabloidi nazivali Čudakom i nadjenuli mu nadimak Wacko Jacko, on je dopuštao u mnogim intervjuima da mu se zadire u intimu. I uvijek je ostavljao dojam ranjive, normalne osobe. Tako je bilo i 1993. u emisiji s Oprah Winfrey koja ga je detaljno ispitivala o dječacima i njegovoj transformaciji. Suđenje mu je počelo 2004. godine. Pet godina kasnije bio je mrtav.

 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 13

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još