video i foto/ u organizaciji vlade ks i bkc-a

Veselo na prazničnoj zabavi na trgu u Sarajevu, premijer Forto poručio: Bitno je da djeca osjete da se slavi...

Zabava01.03.19, 14:45h

Veselo na prazničnoj zabavi na trgu u Sarajevu, premijer Forto poručio: Bitno je da djeca osjete da se slavi...
Osmijesi na dječijim licima pokazuju da današnje druženje ima smisla

 

Građani Sarajeva proslavljaju Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine na Trgu Oslobođenja - Alija Izetbegović, gdje je cjelodnevna zabava organizirana zahvaljujući Vladi Kantona Sarajevo i Bosanskom kulturnom centru. 

 

U prisustvu brojnih pripadnika mlađe populacije prvi mart svim građanima čestitao je kantonalni premijer Edin Forto

 

dan-nezavisnosti

 

- Sretni smo što smo prvi put omogućili građanima da na otvorenom prostoru uživaju u jednom od najvažnijih praznika svoje domovine. To je prije svega važno za djecu da se imaju na osnovu čega sjećati obilježavanja Dana nezavisnosti i što je najvažnije osjetiti radost – rekao je za Fenu Forto. 

 

Osmijesi na dječijim licima pokazuju da današnje druženje ima smisla, a počelo je zabavno-muzičkim programom u kojem su učestvovale predškolske ustanove, osnovne i muzičke škole, kao i folklorni ansambli iz Kantona Sarajevo.   

 

 

Također, veliko interesovanje djece izazvala su druženja sa vatrogascima i policajcima na punktovima. 

 

- To je dio dnevnog programa, u kojem sigurno najviše uživaju najmlađi sugrađani. U večernjim satima na pozornici na Trg Oslobođenja - Alija Izetbegović bit će upriličeni nastupi bh. grupa Regina i Gonzo - istakla je Feni Sanela Lemeš uime Bosanskog kulturnog centra.     

 

Građanima je poručila da sa kostimiranim glumcima mogu napraviti fotografije u posebno dizajniranim selfi kornerima, pored čega prazničnu atmosferu upotpunjuju maskote Vučko i Groodvy.  

 

(Fena/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 8

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još