Otac monstrum priveden

Majka otkrila detalje horora na Pagu: Nisam skužila da ih je odnio. Istrčala sam u gaćama, bosa i vidjela dijete u lokvi krvi...

Hronika01.03.19, 09:36h

Majka otkrila detalje horora na Pagu: Nisam skužila da ih je odnio. Istrčala sam u gaćama, bosa i vidjela dijete u lokvi krvi...
Sedmogodišnja curica je najteže ozlijeđena, uz brojne ozljede glave i grudnog koša. Prevezena je u KBC Zagreb, a stanje joj je stabilno

 

Iza 23 sata u Policijsku upravu zadarsku priveden je Josip Rođak, koji je jučer na Pagu s balkona obiteljske kuće bacio četvero svoje malodobne djece.


Policija ga je prijavila za četverostruko teško ubistvo u pokušaju, potvrdila je glasnogovornica zadarske policije Ivana Grbin.

 

Djeca, dobi od tri, pet, sedam i osam godina, bačena su sa šest metara visine. Dvoje djece je izvan životne opasnosti, dok su dvije djevojčice u teškom stanju. Sedmogodišnja curica je najteže ozlijeđena, uz brojne ozljede glave i grudnog koša. Prevezena je u KBC Zagreb, a stanje joj je stabilno.

 

Zamjenik ravnatelja KBC-a Zagreb dr. Milivoj Novak dao je izjavu za medije nakon što je curica dovezena u bolnicu.

 

- Kolege su obavili medicinski dobar posao, a dijete je kvalitetno zbrinuto, došlo u najboljem mogućem stanju. Teško je ozlijeđena, ima povrede glave, grudnog koša i trbuha. U ovom trenutku možemo procijeniti njeno stanje stabilnim, na aparatu za disanje je. Nadamo se da će biti sve dobro, a ozljede lica će se zbrinjavati sutra. Sad je osnovni problem glava. Vjerujem da će ona biti dobro, iskreno se nadam. U svakoj traumi je bitno sačuvati mozak. Dobiva lijekove da se smanji otok mozga i nadamo se da će biti dobro. Nadamo se da će se oporaviti bez posljedica - rekao je dr. Novak, prenosi Index.

 

Dodao je kako će se nakon nekoliko dana znati hoće li se izvući iz kritičnog stanja.

 

Katica Rođak, majka nesretne djece i supruga Josipa Rođaka, za Index je ispričala što se dogodilo.

 

U početku nam nije htjela otkriti koji je tačno bio okidač suprugovog užasnog čina.

 

- Preporučit ću vam da razgovarate s mojim suprugom, nek vam on to kaže. Samo ću vam to reći - rekla je potresena žena.

 

Ipak, ispričala je šta se juče ujutro dogodilo na Pagu.

 

- Bila sam tamo kad je bacao djecu. On me probudio u 5:56, prije 6 sati. Pitao me je li spavam. Ja sam na to rekla da ne spavam. Onda sam se okrenula prema njemu, a kasnije sam se okrenula prema djetetu - započela je Katica Rođak.

 

- Ja nisam skužila da mi je odnio djecu. Nisam shvatila dok mi nije odnio stariju kćer, onu što joj je unakazio oko. Kad sam vidjela da je nosi, mislila sam da je nosi u dnevni boravak. A odnio ju je dolje na beton - rekla je uznemirena majka.

 

- I onda sam otrčala dolje. Bila sam u gaćama, bosa. Vidjela sam dijete u lokvi krvi - rekla je Katica Rođak za Index.

 

- Susjed je zvao hitnu i policiju. Ne znam gdje je sad muž. Ne želim čuti za njega, ne zanima me. Ne znam što se događa s njim - ispričala je Katica Rođak za Index.

 

Od četvero djece koje je u Pagu s prvog kata obiteljske kuće bacio otac, dvoje ih je teško ozlijeđeno, a najteže je sedmogodišnja djevojčica.

 

- Sedmogodišnja djevojčica najteže je ozlijeđena. Ima brojne ozljede glave i grudnog koša tako da smo nju morali staviti na mehaničku ventilaciju - rekao je voditelj Odjela za intenzivnu medicinu Edi Karuc prije nego je djevojčica odvezena u Zagreb.

 

Druga, osmogodišnja djevojčica, koja se također nalazi u jedinici intenzivnog liječenja, pri svijesti je i stabilizirana. "Za nju se sutra planira operativni zahvat", izjavio je Karuc.

 

Pročelnik službe za kirurgiju Saša Pavić potvrdio je da su drugo dvoje djece, dječak od tri i djevojčica od pet godina, smješteni na odjelu kirurgije.

 

- Djevojčica ima lakše tjelesne ozljede, uglavnom ima ogrebotine po licu i nagnječenje grudnog koša. Dječak je također stabilno, no na kontrolnim snimkama pojavilo mu se nešto zraka u grudnoj šupljini, što znači da vjerojatno ima povrijeđena pluća. To je minimalna količina pa se tu ne mora sada ništa raditi, ali to pripada u teške tjelesne ozljede - kazao je Pavić, piše Index.hr.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!