VIDEO/ Sastanak lidera u Vijetnamu

Završen prvi dan samita Donalda Trumpa i Kima Jong-Una: Srdačni pozdravi pred novinarima...

Front27.02.19, 17:45h

Završen prvi dan samita Donalda Trumpa i Kima Jong-Una: Srdačni pozdravi pred novinarima...
Bijela kuća nije pružila više informacija o sadržaju razgovora dvojice čelnika tokom radne večere, na kojoj je bio zabranjen pristup novinarima

 

Američki predsjednik Donald Trump i sjevernokorejski vrhovni vođa Kim Jong Un u srijedu navečer su okončali niz sastanaka na samitu u Vijetnamu koji su trajali tek nešto više od dva sata.

 

Trump je napustio hotel Sofitel Legend Metropole u Hanoju nakon zaključenja 90-minutne radne večere s Kimom i njegovim vodećim savjetnicima. Dvojica čelnika ranije su se srdačno pozdravili i rukovali pred novinarima, nakon čega su održali kratke razgovore.

 

Bijela kuća nije pružila više informacija o sadržaju razgovora dvojice čelnika tokom radne večere, na kojoj je bio zabranjen pristup novinarima.

 

Planirano je da Trump i Kim, kao i njihovi savjetnici, održe nove razgovore u četvrtak prije nego što se Trump vrati u SAD.

 

To je drugi samit Trumpa i Kima, nakon prvog održanog u Singapuru u junu prošle godine. Trump želi od Kima da pristane na demontiranje svojih nuklearnih postrojenja. Kim traži ublažavanje razornih američkih sankcija koji guše ekonomiju njegove zemlje, prenosi Associated Press.

 

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!