Video/ Nakon stravičnog požara

Snimci iz zraka: Ovako izgleda uništeni dio Gradske pijace u Tuzli

Hronika27.02.19, 08:30h

Snimci iz zraka: Ovako izgleda uništeni dio Gradske pijace u Tuzli
Materijalna šteta je velika, a veliki broj prodavača je ostao bez robe za prodaju, a time i bez sredstava za egzistenciju

Požar koji je juče oko 11.20 sati zahvatio Gradsku pijacu u Tuzli, izazvao je paniku među građanima. 


Gusti dim prekrio je centar grada, a ubrzo je na mjesto događaja pristigao veliki broj sanitetskih, vatrogasnih i policijskih vozila. 


Izgorio je dio pijace gdje se prodaju tekstil i obuća, a širenje vatre na susjedne stambene i druge objekte, spriječili su pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice Tuzla. 


Materijalna šteta je velika, a veliki broj prodavača je ostao bez robe za prodaju, a time i bez sredstava za egzistenciju. 


Ovo je drugi veliki požar na tuzlanskim pijacama posljednjih godina. 


Podsjetimo, u maju 2017. godine u cijelosti je izgorjela tzv. Hametova pijaca, odnosno, “buvljak“ u naselju Sjenjak, u istočnom dijelu Tuzle. 

 

Nakon što je požar ugašen ekipa portala Tuzlanski.ba snimila je dronom iz zraka Gradsku tržnicu, a kakve su prizore zabilježili pogledajte u video prilogu.

 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!