osnovan na današnji dan prije 45 godina

Mostarski teatar mladih slavi rođendan predstavom 'Ričard III'

Kultura24.02.19, 10:51h

Mostarski teatar mladih slavi rođendan predstavom 'Ričard III'
Prije predstave, bi će predstavljena odluka međunarodnog žirija o dobitnicima ovogodišnje Međunarodne nagrade za doprinos razvoju dramskog odgoja "Grozdanin kikot"

 

Na današnji dan prije 45 godina osnovan je Mostarski teatar mladih. Tim povodom večeras, 24. veljače u 19, 30 sati, na Memorijalnoj sceni 2532 bit će izvedena predstava "Ričard III" Williama Shakespearea. 

 

-Večerašnja izvedba je, kako je to običaj u eMTeeM-u, pokazivanje publici rada u procesu, kako bi se u otvorenom dijalogu nakon izvedbe provjerile ideje i postignuti glumački i drugi umjetnički dometi. Predstava je slika eMTeeM - ove poetike, a istovremeno i slika društva u kojem živimo. Ričard Mostarskog teatra mladih nam je poznat, živi tu, blizu nas i zato je u razvoju predstave od izuzetne važnosti komunikacija sa publikom i njene sugestije, navodi se u priopćenju eMTeeM-a. 

 

Prije predstave, bit će predstavljena odluka međunarodnog žirija o dobitnicima ovogodišnje Međunarodne nagrade za doprinos razvoju dramskog odgoja "Grozdanin kikot".  

 

(FENA/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!