Promjena vremena

U Bosni oblačno s kišom, na planinama snijeg

Hronika22.02.19, 07:58h

U Bosni oblačno s kišom, na planinama snijeg
Bez padavina na jugu zemlje. U Bosni u nizinama snijeg može padati u večernjim satima. U Hercegovini smanjenje oblačnosti od poslijepodnevnih sati, a u Bosni tokom noći na subotu

 

U Bosni i Hercegovini jutros je pretežno oblačno. U Bosni lokalno pada kiša.

 

Temperature zraka u 07.00 sati: Bjelašnica -4 stepena, Bugojno 0, Drvar, Ivan sedlo, Jajce, Livno i Sarajevo 1, Bihać, Sanski Most, Tuzla i Zenica 3, Srebrenica i Zvornik 4, Banja Luka i Široki Brijeg 5, Bijeljina i Gradačac 6, Trebinje 7, Mostar 8, Grude i Neum 9 stepeni.

 

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 950hPa, za 6Pa je veći od normalnog i opada.

 

U Bosni danas će većinom biti oblačno s kišom, na planinama sa snijegom. Bez padavina na jugu zemlje. U Bosni u nizinama snijeg može padati u večernjim satima. U Hercegovini smanjenje oblačnosti od poslijepodnevnih sati, a u Bosni tokom noći na subotu. Vjetar umjerene jačine, sa jakim udarima, sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U noći na subotu jačanje bure. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 5 i 10, na jugu zemlje od 12 do 16 stepeni.

 

U Sarajevu oblačno s kišom. Susnježica ili snijeg mogu padati u večernjim satima. Najviša dnevna temperatura zraka temperatura zraka oko 6 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!