Stručni kolegij Klinike za neurohirurgiju upozorava

Ako se Kemal Dizdarević vrati na KCUS, svi neurohirurzi će dati otkaz! Evo i potpisa!

Hronika21.02.19, 16:18h

Ako se Kemal Dizdarević vrati na KCUS, svi neurohirurzi će dati otkaz! Evo i potpisa!
Stručni kolegij Klinike za neurohirurgiju u navedenom Dopisu navodi da bi povratak prof. dr. Kemala Dizdarevića na ovu Kliniku ozbiljno ugrozio rad, što bi za posljedicu imalo narušavanje kvalitete pružanja zdravstvenih usluga pacijentima

 

Općinski Sud u Sarajevu donio je Zaključak o provođenju mjere osiguranja, kojim se nalaže Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu da se prof. dr. Kemalu  Dizdareviću odmah omogući rad na osnovu Ugovora o radu na neodređeno vrijeme iz 2016. godine, saopćeno je iz Press službe Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu.


Tim povodom u Kabinet generalne direktorice KCUS-a prof. Sebije Izetbegović stiglo je Upozorenje Stručnog kolegija Klinike za neurohirurgiju, u kojem upozoravaju menadžment da će u slučaju povratka prof. dr. Kemala Dizdarevića na Kliniku za neurohirurgiju KCUS, svi ljekari specijalisti neurohirurzi podnijeti Zahtjev za otkaz Ugovora o radu.


Stručni kolegij Klinike za neurohirurgiju u navedenom Dopisu navodi da bi povratak prof. dr. Kemala Dizdarevića na ovu Kliniku ozbiljno ugrozio rad, što bi za posljedicu imalo narušavanje kvalitete pružanja zdravstvenih usluga pacijentima, saopćeno je iz Press službe KCUS-a.

 

pismo-neurohirurzi-1

 

pismo-neurohirurzi-2

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 59

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još