video/ potresni prizori iz palovca

Sahranjena Jasmina Dominić: Majka dva i po sata jecala uz lijes, župnik drhtavim glasom skoro zaplakao...

Hronika21.02.19, 11:30h

Sahranjena Jasmina Dominić: Majka dva i po sata jecala uz lijes, župnik drhtavim glasom skoro zaplakao...
Pogreb koji je uz vjerski obred predvodio Đuro Vukalović, župnik župe u Maloj Subotici počeo je nešto poslije 15 sati, a mještani Palovca, od srednjoškolske dobi do onih najstarijih, počeli su se okupljati nešto poslije 14 sati

 

Tiho jecajući uz lijes svoje kćeri Katarina Dominić dva i pol sata opraštala se od 23-godišnje kćeri Jasmine koja je u srijedu poslijepodne pokopana na mjesnom groblju u Palovcu uz svoga oca Martina zvanog Fredi koji je preminuo 10. srpnja 2013. godine u Čakovcu ne doznavši nikad što je bilo s njegovom ljubimicom.


Pogreb koji je uz vjerski obred predvodio Đuro Vukalović, župnik župe u Maloj Subotici počeo je nešto poslije 15 sati, a mještani Palovca, od srednjoškolske dobi do onih najstarijih, počeli su se okupljati nešto poslije 14 sati.

 

Prema procjeni nekih mještana bilo ih je tristotinjak, a osim brojnih novinarskih ekipa, 15-ak minuta prije ispraćaja na parkiralištu je diskretno parkirano i kombi vozilo s oznakama policije. Na ulazu u mjesto provezli su se i policajci u kombiju, a kako smo čuli, prije pogreba u Palovcu je bila i krim policija koja i dalje vodi istragu o smrti Jasmine Dominić.


 
Dirljivim riječima i molitvom župnik Vukalović oprostio se od Jasmine, a pri kraju vjerskog obreda zadrhtao mu je glas i gotovo je zaplakao - piše Jutarnji.hr

 

Katarina Dominić-Srnec, nećakinja Jasmine Dominić, čija je majka osumnjičena za ubojstvo svoje sestre držala je Jasmininu uokvirenu fotografiju ispred lijesa i grobne rake. Smiljanin suprug Ivica bio je utučen.

 


Mještani Palovca još uvijek su šokirani događajem zbog kojeg je međimursko selo s oko 2000 stanovnika, udaljeno 15-ak kilometara od Čakovca, došlo i u fokus svjetskih medija. Nitko ne može spoznati motiv i razloge zbog kojih se dogodilo ubojstvo Jasmine. Mišljenja su podijeljena o motivu, ali i činjenici da je sestra Smiljana osumnjičena za ubojstvo.

 

- Kak', zakaj sve to, svima nam se to još mota po glavi. Sve je to tužno, jadno, prejadno - rekao nam je jedan mještanin Palovca.

 

 

- Kaj se dogodilo Smiljani u glavi to nitko ne može znati. Ja o Smiljani u zadnje dvije godine ne mogu ništa loše reći. Bila je vrijedna domaćica, brinula je oko djece, jedne kćeri, a jedna od njih igra nogomet - rekla je jedna od mještanki koja je bila generacija u osnovnoj školi 1977/1978. godine.

 

(Jutarnji.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!