NASA javlja

Zemlji se ove sedmice približava 'potencijalno opasni' asteroid: Trebamo li bježati u atomske bunkere?

Hronika20.02.19, 10:55h

Zemlji se ove sedmice približava 'potencijalno opasni' asteroid: Trebamo li bježati u atomske bunkere?
Asteroid - 1999 CF22 je jedan od nekoliko većih svemirskih kamenčića koji se ove sedmice približavaju Zemlji. Navodno je četiri i po puta veći od čitave konstrukcije koja drži popularni londonski Big Ben

 

Ove će se sedmice Zemlji približiti asteroid kojeg je NASA označila kao "potencijalno opasnog" i nadjenula mu ime 1999 CF22, ali iz NASA-e javljaju da nema potrebe za bježanjem u atomske bunkere, jer će asteroid ostati na sigurnoj udaljenost od našeg planeta.

 

- Možemo sa sigurnošću reći da u slijedećih nekoliko stotina godina neće postojati mogućnost da veliki objekti pogode Zemlju -  prenosi izjavu Agencije britanski Sun.

 

Asteroid - 1999 CF22 je jedan od nekoliko većih svemirskih kamenčića koji se ove sedmice približavaju Zemlji. Navodno je četiri i po puta veći od čitave konstrukcije koja drži popularni londonski Big Ben.

 

Drugi asteroid, nazvan 2019 CY1, biti će nam blizu ove srijede. Asteroid promjera 45 metara, proletjet će kraj našeg planeta brzinom od 30,000 m/s.

 

Iz NASA-e su se prošlog mjeseca našalili i na upite i strahove oko smaka svijeta, odgovorili da će reći svijetu bude li opasnost od uništavanja našeg planeta, radije nego da to drži u tajnosti, kako bi pomogla svojim najboljim inženjerima da prežive, navodi isti izvor.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!