'potpuno čudo', nije imala ni trudnički stomak

Maloljetnica pala u komu usred jake glavobolje, probudila se nakon četiri dana i rodila bebu za koju nije ni znala!

Hronika19.02.19, 16:52h

Maloljetnica pala u komu usred jake glavobolje, probudila se nakon četiri dana i rodila bebu za koju nije ni znala!
Studentkinja sportske fizioterapije probudila se jednog decembarskog jutra i ustanovila da je rodila djevojčicu, tešku 3,5 kilograma

 

Tinejdžerka iz Oldhema u Engleskoj, koja je pala u komu nakon što je zaspala zbog jake glavobolje, probudila se poslije četiri dana i zaprepastila se kad je otkrila da je u međuvremenu rodila djevojčicu, prenosi BBC.

 

Ebony Stevenson (18) pojma nije imala da je trudna kada je prilegla jer joj nije bilo dobro. Hitno je prevezena u bolnicu, pošto je pretrpjela nekoliko epileptičnih napada, i tada su ljekari otkrili da čeka bebu - prenosi N1

 

Beba se nalazila u jednoj od dvije materice, što je veoma rijedak medicinski fenomen, tzv. duplirana materica. Jedna od materica je nastavila da menstruira, dok se u drugoj razvijao embrion. Ta druga materica nalazila se uz kičmu, te je zbog toga trudnoća ostala neprimijećena.

 

Studentkinja sportske fizioterapije probudila se jednog decembarskog jutra i ustanovila da je rodila djevojčicu, tešku 3,5 kilograma. Zbog kilaže bebe, ljekari vjeruju da je Ebony iznijela svih devet mjeseci trudnoće. Nije imala trudnički stomak, uobičajene jutarnje mučnine, i nijednom joj za devet mjeseci nije izostala menstruacija.

 

Novopečena mama, koja je kćerku nazvala Elodie, rekla je pošto se probudila iz kratkotrajne kome i saznala da je rodila zdravu djevojčicu, da je to "potpuno čudo".

 

Isprva nije željela da prigrli djevojčicu na grudi, jer je, kako je rekla, bila strašno zbunjena i ubijeđena da su ljekari pogriješili, ali joj je onda majka sve objasnila.

 

"Iskustvo kada sam vidjela svoju bebu bilo je tako nadrealno. Osjećala sam se kao da sam izašla iz svog tijela. Bila sam zabrinuta da neću ostvariti vezu sa kćerkom, jer nisam bila u svjesnom stanju kada je došla na svijet, ali mislim da je nevjerovatna... Iako sam bila strašno zbrkana, i prilično uplašena, bio je to divan trenutak, a ona je bila tako  mirna", rekla je Ebony Stevenson.

 

Ljekari su utvrdili da su napadi Stevens izazvani preeklampsijom, poremećajem koji se javlja kod trudnica i porodilja, i, između ostalog, izaziva naglo povišenje krvnog pritiska, insufijenciju bubrega, promjene u krvnoj slici, poremećaj funkcije jetre, pojavu edema, dispneje (nedostatak vazduha) i poremećaj vida.

 

Oni su rekli njenoj majci da je trudna i da moraju hitno da joj porode kćerku carskim rezom.

 

Majka Stevenson (39) isprva nikako nije mogla da povjeruje da joj je kćerka u drugom stanju, ali ljekari su bili sigurni, i odjendom je postao vidljiv Ebodyn stomak. "Ljekari su rekli da je silovitost napada najvjerovatnije uticala da se beba pomjeri u materici i iznenada stomak moje kćerke učinili vidljivim", rekla je novinarima njena majka.

 

Ebody Stevenson namjerava da se do kraja februara vrati svojim studentskim obavezama na koledžu.

 

(N1, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!