Ukop o trošku države

Niko ne želi da preuzme tijelo ubice: Gačić će biti sahranjen na ovom sarajevskom groblju

Hronika19.02.19, 14:16h

Niko ne želi da preuzme tijelo ubice: Gačić će biti sahranjen na ovom sarajevskom groblju
Zločinački put Edina Gačića počeo je za vrijeme rata, kada se sa tek napunjenih 18 godina priključio odredu El mudžahid

 

Serijski ubica Edin Gačić najvjerovatnije će biti sahranjen na sarajevskom groblju Bare.

 

– Obzirom da se danima niko ne javlja da preuzme tijelo pokojnika, Gačić će biti sahranjen o trošku države – izjavio je izvor Srpskainfo.com blizak kantonalnom tužilaštvu u Sarajevu.

 

Jedno od pitanja na koje nema odgovora je i ko će naslijediti imovinu koju je Gačić imao u Banjaluci.

 

Podsjetimo, Gačić je ubijen 12. februara nakon devet dana skrivanja u jednoj od najvećih potraga za odbjeglim kriminalcem na teritoriji BiH.

 

Prvo je 4. februara u jutarnjim časovima u blizini Konjica Gačić ubio Sauda Sultanovića, tako što je u njega ispalio više hitaca, pa ga zatim izbo nožem, nakon čega je pobjegao.

 

Spora reakcija bezbjednosnih službi omogućila je Gačiću nekoliko časova prednosti.

 

Pet dana kasnije u mjestu Suhodol, Gačić je hicima iz automatske puške ubio policajca Mahira Begića.

 

Tijelo Begića pronašao je njegov kolega kada je došao da preuzme smjenu u objektu Federalne uprave policije. Do dolaska hitne pomoći Begić je preminuo od zadobijenih povreda.

 

Zločinački put Edina Gačića počeo je za vrijeme rata, kada se sa tek napunjenih 18 godina priključio odredu El mudžahid.

 

Gačić je nekoliko mjeseci nakon okončanja rata u BiH ubio saborca iz odreda El mudžahid Ismeta Gunića, takođe Banjalučanina. Osuđen je na osam godina zatvora, a kada je izdržao više od dvije trećine kazne Gačić je stekao pravo na slobodne dopuste iz Kazneno-popravnog zavoda Zenica.

 

Nakon što je pušten na slobodan vikend, Gačić je 25. avgusta 2002. godine otišao do stana svoje majke Sifete u Ulici Envera Šehovića u Zenici i u majku hladnokrvno ispucao dva hica, a zatim je u više navrata izbo nožem.

 

Policija je ubicu uhapsila nekoliko dana kasnije, a Kantonalni sud ga je u februaru 2003. osudio na jedinstvenu kaznu od 20 godina dugotrajnog zatvora. Ovom kaznom su Gačiću objedinjene presude zbog ranijeg ubistva saborca i ubistva majke.

 

(Srpskainfo.com, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 22

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još