Razmatrano pitanje zdravstvenog stanja osuđenika

Ratko Mladić iz Haga: Sat mi otkucava, za mene je i izlazak na vazduh rizičan

Hronika19.02.19, 12:52h

Ratko Mladić iz Haga: Sat mi otkucava, za mene je i izlazak na vazduh rizičan
Kako se navodi u izvještaju televizije RS, Mladić je na statusnoj konferenciji upozorio Vijeće da za njega sat otkucava i požalio se da ne razumije medicinske nalaze koje mu daju neprevedene, a još više ga zbunjuju, kako je naveo, dijagnoze u kojima piše da mu je stanje stabilno, ali i da mu je čak i izlazak na vazduh rizičan

 

Na statusnoj konferenciji pred Rezidualnim mehanizmom UN za ratne zločine u Hagu u ponedeljak je razmatrano pitanje zdravstvenog stanja Ratka Mladića.

 

Naime, pred tim mehanizmom raspravljalo se o medicinskoj njezi koja se pruža nekadašnjem komandantu Vojske Republike Srpske kao i o tome i da li će mu biti dozvoljeno da posjeti grobove svojih najbližih, javio je Tanjug, a prenijeli mediji.

 

Kako se navodi u izvještaju televizije RS, Mladić je na statusnoj konferenciji upozorio Vijeće da za njega sat otkucava i požalio se da ne razumije medicinske nalaze koje mu daju neprevedene, a još više ga zbunjuju, kako je naveo, dijagnoze u kojima piše da mu je stanje stabilno, ali i da mu je čak i izlazak na vazduh rizičan, prenosi Tanjug.

 

"Kažu da ne mogu na vazduh, i ja se slažem, ali kako onda kažu da sam dobro. Mene to zbunjuje", rekao je Mladić. On je zatražio da mu se omogući da posjeti grobove kćerke, majke i bratanca prije nego što, kako je rekao, bude kasno.

 

"To je sat koji otkucava. Hoću da ih žalim kako dolikuje", rekao je Mladić.

 

Konferencija je nakon toga zatvorena za javnost.

 

Ako sve bude po planu, žalbe bi trebalo da budu iznesene na jesen, a drugostepena odluka iduće godine.

 

Mladić je prvostepenom presudom osuđen na doživotnu kaznu zatvora.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!