Otvoreno oko 400 radnih mjesta

Lidl Hrvatska traži radnike iz BiH: Plate su upravo povećali, a uposlenici imaju i niz pogodnosti

Biznis Klub19.02.19, 12:25h

Lidl Hrvatska traži radnike iz BiH: Plate su upravo povećali, a uposlenici imaju i niz pogodnosti
Osim osnovnih primanja Lidlovih zaposlenika, koja su iznad prosjeka u maloprodajnoj i prehrambenoj industriji, Lidl Hrvatska svim svojim radnicima osigurava i niz drugih pogodnosti kao što su božićnica, regres, sezonski dodatak, sistematske preglede te brojne druge pogodnosti

 

Iz trgovačkog lanca Lidl Hrvatska zaposlenicima u svih 96 trgovina širom Hrvatske te u logističko-distributivnim centrima od 1. marta tj. početkom nove poslovne godine 2019. povećana je bruto plata za 10 do 12 posto.

 

Trenutno je u toku javni poziv za 400-tinjak sezonskih radnika u priobalnim gradovima za 2019. godinu, prenosi Poslovni.hr.

 

Kako je BiznisInfo već pisao, građani iz BiH su pozvani da se prijave za posao u Lidlu Hrvatska u oglasima koji su objavljeni u našim medijma i sajtovima za traženje posla protekli mjesec.

 

Svake godine tokom turističke sezone, Lidl Hrvatska zapošljava oko 500 novih zaposlenika od kojih dio svake godine po završetku sezone imaju priliku postati stalni Lidlovi zaposlenici.

 

Osim osnovnih primanja Lidlovih zaposlenika, koja su iznad prosjeka u maloprodajnoj i prehrambenoj industriji, Lidl Hrvatska svim svojim radnicima osigurava i niz drugih pogodnosti kao što su božićnica, regres, sezonski dodatak, sistematske preglede te brojne druge pogodnosti.

 

Osim toga, Lidl posebnu pažnju pridaje razvoju svojih zaposlenika na svim nivoima. Stoga osim kontinuiranog ulaganja u treninge i stručna usavršavanja svojim zaposlenicima omogućava i daljnji razvoj karijere, u skladu sa potrebama poslovanja.

 

S obzirom na to da je Lidl internacionalna kompanija, zaposlenici imaju priliku preuzeti i pozicije u drugim državama ili Lidlovoj centrali u Njemačkoj.

 

(Biznisinfo.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!