Šta će dogovoriti?

U Sarajevu se sastali Izetbegović, Čović i Dodik

Front18.02.19, 16:59h

U Sarajevu se sastali Izetbegović, Čović i Dodik
Prije toga najavio je još jedan krug konsultacija onih koji pretendiraju da budu dio vlasti

 

U zgradi Predsjedništva BiH održava se sastanak Milorada Dodika, lidera SNSD-a, Bakira Izetbegovića, lidera SDA i Dragana Čovića, predsjednika HDZ-a BiH, javlja Patrija. Tema razgovara bi trebalo da bude formiranje vlasti na nivou države.


Sastanak Izetbegovića, Dodika i Čovića uslijedio je nakon sastanka HDZ-a i SDA nedavno u Sarajevu gdje se govorilo o koaliranju ovih stranaka na federalnom i državnom niovu.

 

Dragan Čović, predsjednik HDZ BiH kazao je danas nakon sjednice Predsjedništva HDZ BiH da bi u naredna dva ili tri dana mogao biti završen proces dogovora između HDZ-a, SDA i SNSD-a kada je riječ o Vijeću ministara BiH.

 

On je kazao da bi kandidat za predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH mogao biti potvrđen na sljedećoj sjednici Predsjedništva BiH i to u narednih sedam dana. Prije toga najavio je još jedan krug konsultacija onih koji pretendiraju da budu dio vlasti.

 

Čović je ponovio da izmjena izbornog zakonodavstva ostaje njihov uslov koji će "onemogućiti da Bošnjaci više nikada ne biraju dva člana Predsjedništva BiH i da ne raspravljamo hoćemo li imati izbore za Mostar iduće godine."

 

(Nap.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!